EuropaSanatate

Medic din Suedia: ”Nu are rost să purtăm mască”. Ce spune despre situația din România

Asculta informatia

În timp ce alte țări se confruntă cu noi focare de coronavirus, ultimele date ale Suediei privind Covid-19 sugerează că va aduce virusul rapid sub control. ”Nu are rost să purtăm mască în Suedia”, a declarat un reputat epidemiolog.

„Este foarte promițător că Suedia a coborât la acest nivel”, a declarat marți, pentru jurnaliștii de la Stockholm, epidemiologul Anders Tegnell, scrie Bloomberg.

Agenția pentru Sănătate din Suedia spune că după atingerea unui vârf la sfârșitul lunii iunie, rata infecției a scăzut brusc.

Aceasta se datorează creșterii numărului de teste în cursul acestei perioadei.

„Curbele de infectare coboară și curbele pentru bolnavii grav încep să se apropie de zero”, a spus Tegnell.

Rata deceselor, mai mare ca în SUA și Brazilia

Situația prezentată urmează după luni de controverse asupra deciziei Suediei de a evita blocarea completă a populației.

Strategia neobișnuită a coincis cu o rată de mortalitate Covid-19 mult mai mare decât în orice altă parte din regiunea nordică.

La 100.000 de locuitori, decesele suedeze chiar le-au depășit pe cele din SUA și Brazilia.

Marți, Suedia a raportat doi morți, ridicând astfel totalul la 5.702.

Tegnell a abordat și subiectul măștilor de protecție, pe care Organizația Mondială a Sănătății le recomandă oamenilor să le poarte atunci când distanța socială nu este posibilă.

“Cu numărul de noi cazuri care scad foarte repede în Suedia, nu are rost să purtăm mască de protecție în Suedia, nici măcar în transportul public”, a spus el.

”Tendința pozitivă se inversează”, cu România dată ca exemplu

Tegnell a susținut constant că abordarea Suediei este mai durabilă decât blocajele bruște impuse în altă parte.

Citește și:  S-A LANSAT O ANCHETĂ PRIVIND REFUZUL ȘEFEI COMISIEI EUROPENE DE A PREDA MESAJELE TEXT PE CARE LE-A SCHIMBAT CU CEO-UL PFIZER

Cu riscul ca noul coronavirus să nu dispară în următorii ani, el spune că închiderea completă a societății nu este o opțiune pe termen lung.

Între timp, multe țări care au crezut că au adus virusul sub control se confruntă acum cu un al doilea val. Tegnell a numit aceste aspecte „îngrijorătoare”.

„Tendința pozitivă se inversează, cu o creștere a numărului de cazuri în Spania, România și Belgia, printre altele,” a spus el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close