Romania

400 de fermieri români s-au unit și au salvat fabrica de Zahăr din Luduș de la francezii care doreau să o închidă și mai apoi să o demoleze

Asculta informatia

Fabrica de zahăr din Luduș, ce urma să fie închisă și demolată de proprietarul francez, a fost salvată de către o asociație de 400 de fermieri români, relatează Rador.

Reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania, organizați într-o asociație condusă de fermierul sibian Teodor Aflat au reușit preluarea fabricii de zahăr de la Luduș ce era aproape de închidere în urma deciziei proprietarului francez, relatează Agenția de presă Rador.

Fermierii au participat ieri la negocieri la Luduș cu conducerea franceză a Fabricii de zahăr, reușind să o salveze de la închidere și demolare.

Cultivatorii de sfeclă au convins grupul francez să le vândă pachetul majoritar de acțiuni. „Datorită faptului că am semnat un contract de confidențialitate, nu putem vorbi prea multe. Primul pas e făcut, suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții, deci sperăm că, din toamna asta sau din primăvara anului 2023, cultivatorii din Luduș, Brașov, Cluj, Sibiu, să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr. Prețul la sfeclă anul acesta e chiar foarte bun, sperăm să-l facem și mai bun, pentru că, ținând cont că noi, cultivatorii, vom fi și acționarii fabricii, ar trebui să ne mobilizăm și să facem zahăr pentru România”, a declarat Teodor Aflat.

Termenii contractului semnat ieri de cele două părți este confidențial. În afară de faptul că se vor menține cele 150 de locuri de muncă, liderul de sindicat din fabrică, Ioan Trif, nu a dorit să declare deocamdată mai mult.

Citește și:  Ei sunt cei șapte militari morți în elicopterul prăbușit la Constanța. MAPN a făcut publică imaginea
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 42 =

Close