EuropaUngaria

Ungaria consideră o ‘greşeală’ sancţiunile UE contra Rusiei

Asculta informatia

Premierul Ungariei, Vikotor Orban, a afirmat vineri că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina sunt o „greşeală”, argumentând că de fapt sunt penalizaţi cetăţenii europeni, informează mediafax.

„La început, am crezut că ne-am tras un glonţ în picior, dar economia europeană şi-a tras un glonţ în plămân şi s-a asfixiat. Există ţări angajate în politica sancţiunilor, dar Bruxellesul trebuie să admită că a fost o eroare, sancţiunile nu şi-au atins obiectivul, ba chiar au avut un efect contrar. Bruxellesul credea că politica sancţiunilor îi va penaliza pe ruşi, dar ne penalizează pe noi mai mult”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat postului public de radio de la Budapesta, conform cotidianului Le Monde.

Premierul Viktor Orban s-a opus vehement embargoului impus de Uniunea Europeană în iunie asupra importurilor de petrol din Rusia. Bruxellesul a fost nevoit să facă o concesie Ungariei, exceptând de la restricţii petrolul adus prin oleoducte.

Ungaria, care importă 65% din necesarul de petrol şi 80% din necesarul de gaz natural, a decretat miercuri starea de urgenţă pentru a răspunde crizei energetice. Măsurile prevăd că famiiile care consumă electricitate şi gaze peste nivelul mediu trebuie să plătească surplusul la preţul pieţei, nu la tarifele reglementate. „Suntem obligaţi să impunem un preţ mai ridicat, deoarece în caz contrar sistemul nu ar fi viabil”, a argumentat Viktor Orban.

Citește și:  Cargoul eşuat in Marea Neagra S-A SCUFUNDAT
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 72 =

Close