Rusia

Lavrov: Rusia rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

‘Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create’, a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un ‘pas pozitiv’ faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

‘Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni’, a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Citește și:  Rusia urmăreşte discuţiile dintre UE şi China, dar se îndoieşte de o schimbare de poziţie a Beijingului cu privire la Ucraina

Articole similare

Leave a Reply

Close