Europa

Alertă teroristă în Europa: Serviciile secrete sunt în gardă

Alertă teroristă în Europa: serviciile secrete sunt în gardă / Elementele care contribuie la ‘spirala radicalizării’

Ameninţarea atacurilor teroriste islamiste în Germania este în prezent semnificativ mai mare comparativ cu anii precedenţi, parţial din cauza războiului din Gaza, a declarat directorul Agenţiei germane de informaţii interne (BfV), Thomas Haldenwang, relatează dpa.

“Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”, a mai spus Thomas Haldenwang, informează Agerpres.

Oficialul german a declarat că riscul de atacuri a crescut din cauza mai multor factori şi a subliniat ameninţarea reprezentată de indivizii radicalizaţi.

În plus, el a menţionat influenţa talibanilor islamişti în Afganistan, precum şi consolidarea ramurii grupării Statul Islamic în Pakistan şi Afganistan.

Incendierea Coranului în Scandinavia şi operaţiunea armatei israeliene împotriva Hamas în Fâşia Gaza au fost, de asemenea, menţionate de Haldenwang ca fiind elemente care contribuie la “spirala radicalizării”.

“Situaţia din Orientul Mijlociu în urma atacului terorist al Hamas contribuie cu siguranţă la ameninţarea sporită reprezentată de terorismul islamist”, a mai spus Haldenwang. “Germania este mai mult în centrul atenţiei jihadiştilor decât alte ţări europene pentru că, alături de SUA, ţara noastră este considerată a fi unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Israelului”, a afirmat el.

Provocări pentru Germania

Haldenwang a spus că Germania se confruntă în prezent cu trei provocări principale: ameninţarea terorismului islamist, ascensiunea extremismului de dreapta care contribuie la tensiunea socială, şi influenţa şi activităţile de spionaj ale statelor străine.

În plus, există ameninţarea unui extremism de stânga din ce în ce mai violent, a adăugat el.

Citește și:  Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană privind motoarele cu combustie
Tags

Articole similare

Close