Rusia

Rusia îi avertizează pe combatanţii străini din Ucraina că nu vor avea statut de prizonieri de război şi vor fi judecaţi

Asculta informatia

Moscova i-a avertizat pe străinii care intenţionează să lupte împotriva forţelor ruse în Ucraina că nu vor avea statut de prizonieri de război şi vor fi aduşi în faţa justiţiei sub acuzaţii penale dacă sunt capturaţi, relatează joi agenţiile DPA şi TASS, potrivit agerpres

„Aş dori să subliniez oficial că toţi mercenarii trimişi de Occident pentru a ajuta regimul naţionalist de la Kiev (…) nu au dreptul la statutul de prizonieri de război”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.

„Niciunul dintre mercenarii pe care Occidentul îi trimite în Ucraina să lupte pentru regimul naţionalist nu se va bucura de dreptul de a fi considerat combatant în virtutea dreptului internaţional umanitar”, a precizat Konaşenkov.

El a avertizat că oricine vrea să se alăture acestei lupte ar trebui „să se gândească de şapte ori înainte de a pleca”, pentru că Rusia „îi va face responsabili penal dacă sunt reţinuţi”. „În cel mai bun caz, ei se pot aştepta să fie urmăriţi penal ca infractori”, a adăugat el.

Potrivit lui Konaşenkov, citat de TASS, „toate actele de sabotaj ale mercenarilor în Ucraina au fost efectuate cu ajutorul armelor furnizate de Occident”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către străini să se alăture luptei împotriva Rusiei în Ucraina, garantând intrare fără viză pentru toţi combatanţii voluntari din străinătate. El a estimat joi că legiunea internaţională planificată ar avea circa 16.000 de combatanţi.

Primii voluntari din străinătate au sosit deja, a spus Zelenski. „Ei vin să apere libertatea, viaţa. Pentru noi, pentru noi toţi”, a adăugat el, citat de DPA.

Citește și:  Patriarhul RUSIEI le cere femeilor să evite avortul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close