EuropaUcraina

Arme biologice dezvoltate de SUA în Ucraina. Moscova spune că are dovezile

Asculta informatia

Rusia a acuzat Statele Unite de finanțarea unui program de arme biologice în Ucraina, susținând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoarele ucrainene.

Moscova a cerut Consiliului de Securitate al ONU să lanseze o anchetă internațională privind implicarea Washingtonului în presupusa dezvoltare de arme biologice în Ucraina, a anunțat joi Ministerul rus de Externe.

Rusia: Program finanțat de Washington

Rusia „nu a avut altă opțiune decât să trimită o plângere președintelui Consiliului de Securitate al ONU pentru a solicita o anchetă internațională” privind „activitățile militare biologice americane pe teritoriul ucrainean”, a precizat ministerul, adăugând că plângerea a fost însoțită de un proiect de rezoluție corespunzător.

La scurt timp după ce a început ofensiva în Ucraina, în februarie, Rusia a acuzat Washingtonul de finanțarea unui program de arme biologice în această țară, susținând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoarele ucrainene.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, scopul cercetării a fost „crearea unui mecanism de răspândire invizibilă a agenților patogeni mortali”, informează BFM TV. Rusia a formulat în mod repetat aceste acuzații la reuniunile Consiliului de Securitate al ONU.

Casa Albă și Kievul au negat existența unor laboratoare pentru producerea de arme biologice în țară.

SUA: „Pure invenții”

Rusia a acuzat deja în 2018 SUA că a efectuat în secret experimente biologice într-un laborator din Georgia, o altă fostă republică a URSS care, la fel ca Ucraina, are ambiții de a adera la NATO și la UE.

Washingtonul a dezmințit, prin intermediul ambasadorului său la ONU, „o pură invenție”. Știm cu toții că aceste afirmații sunt pure invenții, prezentate fără nicio dovadă”, a declarat Linda Thomas-Greenfield. „Dar trebuie să profit de această ocazie pentru a clarifica lucrurile: Ucraina nu are un program de arme biologice (…) Statele Unite nu au un program de arme biologice”.

Citește și:  S-a vaccinat și a murit! O femeie în vârstă de 60 de ani a murit din cauza unor cheaguri de sânge după ce a făcut vaccinul Johnson & Johnson

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 75 =

Close