Europa

Soţul reginei Elizabeth, va rămâne internat în acest weekend

Asculta informatia

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, va rămâne în weekend în spital, după ce a fost internat marţi ca măsură de „precauţie”, a anunţat vineri Palatul Buckingham, scrie  agerpres.

„Ducele de Edinburgh va rămâne probabil în spital în timpul weekendului şi până săptămâna viitoare”, a declarat Palatul pentru AFP, precizând că nonagenarul are un moral bun.

Prinţul Philip a fost internat la spitalul King Edward VII, marţi seară. „Spitalizarea sa est eo măsură de precauţie la sfatul medicului alteţei sale, după ce s-a simţit rău”, a explicat Palatul într-un comunicat.

O sursă de la Palat a precizat că nu este afectat de Covid-19.

La începutul lui ianuarie, suverana britanică în vârstă de 94 de ani şi soţul ei au primit prima injecţie de vaccin contra coronavirusului, la Castelul Windsor, în vestul Londrei, unde au rămas în timpul izolării în vigoare în Marea Britanie.

Philip, care va împlini 100 de ani pe 10 iunie, a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentur sărbătorile petrecute împreună cu regina.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017.

Citește și:  Prinţul Philip a fost TRANSFERAT în alt spital din centrul Londrei

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

În ianuarie 2019, el a scăpat fără să fie rănit după ce a provocat un accident de maşină în care au fost rănite două persoane, în apropiere de proprietatea de la Sandringham, în Norfolk. După incident, a renunţat la permisul de conducere.

Prinţul Philip, cu origini greceşti şi daneze, s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu. A fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei, titlu primit la naştere, s-a înrolat în Marina britanică în 1939. Din luna iulie a aceluiaşi an, a început să corespondeze cu prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în 1934. După război, a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Elizabeth.

În iulie 1947, a fost anunţată logodna. El a renunţat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich în dimineaţa zilei în care s-a căsătorit – 20 noiembrie 1947.

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip au patru copii – Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Ei au nouă nepoţi – prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns – şi şase strănepoţi – Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi Archie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 72

Close