BelgiaEuropa

Intrările în Bruxelles, blocate cu blindate. Se dă lupta finală

Asculta informatia

Capitala Uniunii Europene a devenit o fortăreață, apărată cu ajutorul blindatelor, gardurilor cu sârmă ghimpată, efectivelor masive de polițiști și a tunurilor cu apă. Apărarea este, culmea, împotriva cetățenilor europeni, care s-au săturat de dictatură și vin să-și ceară libertatea înapoi. Violența fără precedent a polițiștilor francezi a dat semnalul: a început războiul!

Agresivitatea și cruzimea polițiștilor francezi împotriva propriilor cetățeni nu au făcut decât să-i enerveze și mai tare pe protestatari, iar zilele care vin se anunță a fi sângeroase. O mare parte dintre francezi a plecat deja spre Bruxelles, unde se anunțase, deja, închiderea granițelor, deși o asemenea măsură este, practic, imposibilă.

Convoiul european al libertății, care se îndreaptă spre capitala Uniunii Europene, a reușit să îi sperie pe șefii Parlamentului European și ai Comisiei Europene, care au cerut blocarea Bruxelles-ului. Europarlamentarul Cristian Terheș ne spune că toate intrările spre Bruxelles au fost blocate cu mașini utilitare și mașini de poliție, iar în centrul orașului au fost aduse blindatele, exact ca în Franța.

”Am înțeles de la cei care au urmărit convoiul că mii de mașini au trecut deja granița azi noapte (13-14 februarie n.r.), pentru că s-a anunțat că de la ora 10 se va închide granița dintre Franța și Belgia. Sunt verificate mașinile și oprite cele suspecte, care au steaguri. S-a anunțat că vin grupuri cu mașini și din Olanda, și din Franța și este complicat să blochezi granița. Eu zic că agresivitatea polițiștilor din Franța i-a motivat mai tare pe oameni să se mobilizeze și să se revolte. Oamenii vor găsi forme noi de proteste. Acest tip de protest este inspirat de la convoiul din Canada, dar aici nu te lasă să intri cu camionul în orașe, pentru că au nebunia asta cu depoluarea centrului și nu poți să intri cu mașini de mare tonaj. Dar cei care vin acum în convoiul din Franța și din alte orașe europene este compus din mașini mici”, ne-a declarat europarlamentarul Cristian Terheș.

Citește și:  Incendiu de pădure în centrul Portugaliei

Cad guvernele

Situația este foarte tensionată în Europa pentru că toate aceste măsuri restrictive care, efectiv, nu au nicio logică, i-au iritat incredibil de tare pe oameni, ne mai spune europarlamentarul Cristian Terheș. Acesta arată că nu numai nevaccinații, ci și cei vaccinați ies la proteste, pentru că fiecare are nemulțumirea lui, unul este supărat că se impune masca în școli, altul că le impune vaccinarea, revolta populației având motive diferite.

”Ieri au fost proteste și la Amsterdam și au mers cu caii peste oameni. Este un război între acești conducători cu apucături tiranice și popoarele care vor să aibă libertate și drepturi. Singura soluție în actuala criză nu este justiția. Soluția este politică. Efectiv vor fi pedepsiți la vot toți cei care au impus aceste măsuri aberante. Iar politicienii care le-au susținut simt chestia asta. Uitați-vă peste tot unde sunt alegeri în Europa, toate aceste partide pierd cu brio. Este un lucru interesant că în țările în care au fost la putere partide conservatoare, de dreapta, care au susținut asemenea măsuri, pierd în fața celor de stânga, iar acolo unde a fost stânga la putere, câștigă cei de dreapta”, ne-a precizat europarlamentarul Cristian Terheș.

Democrația, strangulată cu sârmă ghimpată

Străzile din jurul Comisiei Europene și al Parlamentului European au fost baricadate cu sârmă ghimpată. Politicienii UE sunt apărați de dubele de poliție cu scutieri și tunuri cu apă.

”Protestatarii au pornit în marș și au fost opriți de poliție într-o intersecție și i-au strâns ca într-o menghină. Eram, la un moment dat, înconjurați de poliție, ne-au amenințat că ne arestează, dar apoi s-au retras. Celor din convoi li s-a spus să parcheze a intrare în Bruxelles și, odată ce au parcat acolo, nu i-au mai lăsat să iasă cu mașinile, i-au blocat polițiștii. Și atunci oamenii au lăsat mașinile acolo și a venit care cu ce a putut până în centrul Bruxelles-ului. Asta doar i-a iritat și mai tare pe protestatari”, ne-a mai spus Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Close