EuropaGermania

Avioane militare israeliene au aterizat pentru prima oară în Germania, înaintea unor exerciţii comune

Asculta informatia

Avioane militare ale forţelor aeriene israeliene au aterizat luni pentru prima oară în Germania, înaintea unei eveniment comemorativ simbolic şi a unor exerciţii militare comune ale celor două ţări, relatează dpa, scrie agerpres.

‘Cele şase avioane F-16 iau parte la exerciţiile BlueWings2020 şi MAGDAY în următoarele două săptămâni’, a comunicat Luftwaffe (armata aerului germană) pe Twitter.

O formaţie aviatică germano-israeliană urmează să zboare marţi deasupra bazei aeriene de la Fuerstenfeldbruck, locul masacrului din timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de la Munchen, unde nouă sportivi israelieni au murit într-o tentativă eşuată de salvare a lor.

Unsprezece sportivi au fost ucişi în total după ce au fost luaţi ostatici de gruparea teroristă palestiniană Septembrie Negru.

‘Zborul de întoarcere va trece peste împrejurimile de la Dachau. Ulterior, delegaţia germano-israeliană va depune o coroană la memorialul lagărului de concentrare de acolo şi va comemora victimele Holocaustului şi ale tiraniei naţional-socialismului’, au anunţat săptămâna trecută forţele aeriene germane.

Peste 200.000 de oameni din multe părţi ale Europei au fost închişi în lagărul de la Dachau, nu departe de Munchen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În jur de 41.500 dintre ei au fost ucişi, conform site-ului memorialului.

Citește și:  Naftali Bennett somează Libanul să pună capăt tirurilor cu rachete spre Israel
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 22 =

Close