AmericaSanatate

Unui pacient i se refuză transplantul de inimă deoarece NU este vaccinat anti-Covid

Asculta informatia

Un spital din Boston a refuzat să realizeze un transplant de inimă pentru un pacient în vârstă de 31 de ani, deoarece acesta nu este vaccinat împotriva COVID-19 şi, prin urmare, transplantul ar eşua, au relatat miercuri posturile de televiziune americane, potrivit AFP şi agerpres.

O purtătoare de cuvânt de la Brigham and Women’s Hospital a confirmat într-un comunicat că vaccinul împotriva coronavirusului este „cerut” tuturor candidaţilor la un transplant de organe.

David Ferguson, tatăl pacientului, a vorbit la CNN şi ABC despre lupta fiului său împotriva „morţii”, spunând că acesta a fost „împins la limită”.

Pacientul refuză însă să fie vaccinat împotriva coronavirusului: „Este fundamental împotriva principiilor sale, el nu crede în asta”, a declarat David Ferguson.

Şi, din moment ce Brigham and Women’s Hospital „aplică această politică (…), medicii l-au scos de pe lista de aşteptare cu transplanturi de inimă”, a explicat el.

Într-un comunicat trimis AFP, spitalul din Boston a explicat că „sistemul său de îngrijire necesită mai multe vaccinuri recomandate de autorităţile sanitare, inclusiv vaccinul împotriva COVID-19”.

Vaccinarea alături de „o disciplină de viaţă creează pentru candidatul la transplant cele mai bune condiţii pentru ca o operaţie să reuşească şi optimizează supravieţuirea pacientului după transplant, mai ales că sistemul imunitar este drastic slăbit”.

Şi astfel, în absenţa vaccinării, „pacienţii ies de pe lista de aşteptare” pentru transplanturi, a precizat spitalul din Boston, unde fiul lui David Ferguson este în continuare tratat.

Citește și:  Trump l-a demis pe şeful Pentagonului

Spitalul a indicat că respectă „alegerea” pacientului şi că ia în considerare posibilitatea de a-l transfera la o altă unitate medicală, însă timpul curge în defavoarea bărbatului, a cărui stare de sănătate este deja precară.

Autorităţile sanitare din Statele Unite, unde doar 62% din populaţie este vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19 din cauza diviziunilor politice profunde pe această temă, au raportat până în prezent aproape 60 de milioane de infecţii şi 872.000 de decese asociate coronavirusului. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close