AsiaReligie

Raid al poliției din China într-o biserică

Autoritățile locale din orașul Taiyuan din China au oprit programul religios în biserica condusă de pastorul An Yankui în timpul unui studiu biblic, conform unui raport al ChinaAid prezentat de Evangelical Focus.

Potrivit soției pastorului, Yao Conya, aproape 40 de polițiști au oprit programul din biserică și au confiscat hainele și cărțile corului, înainte de a-l reține pe predicator și pe cinci femei membre ale bisericii.

Organizația China Aid a informat că cele cinci femei deținute au fost eliberate între timp, dar Yankui, care mai fusese reținut în noiembrie anul trecut, a rămas în detenție. Biserica Xuncheng a primit aviz de desființare de la poliție.

Există mai mult de 60 de milioane de creștini în China, dintre care cel puțin jumătate se închină în biserici subterane neînregistrate sau „ilegale”. Mulți pastori se ascund pentru că guvernul a dotat cărțile de identitate cu trackere care permit autorităților să știe unde se află oricine în orice moment.

În plus, guvernul chinez a intensificat presiunea asupra creștinilor de a face o nouă traducere a Bibliei care schimbă pasajele Scripturii și înțelesul lor, pentru a sprijini socialismul.

Sursă: Evangelical Focus via alfaomega.tv

Citește și:  Creștinii, cea mai persecutată minoritate din lume
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close