Un jurnalist filipinez a fost EXECUTAT în plină stradă – Europa News
Asia

Un jurnalist filipinez a fost EXECUTAT în plină stradă

Un jurnalist filipinez care a supravieţuit unei prime tentative de asasinat a fost împuşcat mortal marţi, în apropiere de locuinţa sa, au anunţat autorităţile citate de AFP, via agerpres.

Virgilio Maganes, în vârstă de 62 de ani, era prezentator la postul de radio DWPR din provincia Pangasinan, în nordul ţării. Ziaristul a fost împuşcat cu şase gloanţe de atacatori veniţi pe motocicletă şi a murit pe loc, a spus comandantul poliţiei, Christian Alucod.

Uniunea naţională a jurnaliştilor din Filipine a condamnat asasinatul, precizând că Maganes este cel de-al 18-lea ziarist asasinat de la instalarea la putere a preşedintelui Rodrigo Duterte, în 2016.

Uniunea a menţionat într-un comunicat că Virgilio Maganes a supravieţuit în 2016 unei tentative de asasinat prefăcându-se mort, după ce fusese atins de un glonţ. Atunci, la locul atacului a fost lăsat un mesaj cu textul: „Sunt un drogat. Nu faceţi ca mine”.

Potrivit poliţiei, mobilul crimei de marţi nu este clar.

La venirea sa la putere, Rodrigo Duterte a lansat un controversat „război împotriva drogurilor”, însoţit de numeroase asasinate extrajudiciare ale unor persoane acuzate în mod fals de implicare în traficul de droguri, aminteşte AFP.

Filipinele sunt una din cele mai periculoase ţări din lume pentru ziarişti, iar majoritatea asasinatelor nu sunt urmate de procese în justiţie.

Organizaţia Reporteri fără frontiere a plasat Filipinele pe poziţia 136 în clasamentul mondial al libertăţii presei, între 180 de ţări.

Citește și:  EUROPA critică guvernul interimar format de talibani în Afganistan

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close