Religie

Creștinii, cea mai persecutată minoritate din lume

Care este cel mai persecutat grup religios din lume astăzi? Răspunsul, în termeni de cifre și de grozăvii, ar putea să vă surprindă, analizează PragerU.

Este vorba despre creștini, în special de creștinii care trăiesc în țări majoritar musulmane, țări în care creștinii au precedat adesea musulmanii de secole. Nu este vorba despre hărțuirea de tipul „Războiul împotriva Crăciunului”, ci despre persecuția „stai la locul tău sau te vom ucide”. În mod uimitor, mass-media occidentală abia admite ceea ce se întâmplă.

Dar să analizăm mai atent problema, pentru că ne va spune multe despre lumea în care trăim.

În urmă cu o sută de ani, 20% din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, locul de naștere al Creștinismului, era creștină. Astăzi, creștinii reprezintă 4% din populație. O mare parte din acest declin a avut loc în ultimul deceniu. În esență, musulmanii curăță Africa de Nord și Orientul Mijlociu de creștini.

Să luăm Egiptul ca exemplu. În ultimii doi ani, zeci de mii de copți au părăsit țara. Și mulți alții vor să plece, dar pur și simplu nu își permit. Motivul pentru care vor să plece nu este un mister.

De Anul Nou în 2011, Biserica Two Saints din Alexandria fost bombardată, lăsând 23 de creștini copți morți și 97 de răniți. În ultimii ani au fost atacate zeci de biserici copte, multe distruse complet. Numai în august 2013, Frăția Musulmană și susținătorii mișcării au atacat și distrus aproximativ 80 de biserici.

Din nefericire, Egiptul este mai mult regula decât excepția.

Citește și:  Se răspândește extremismul islamic

În ultimii ani, sute de biserici nigeriene au fost distruse, suferind atacuri deosebit de letale rezervate pentru slujbe Bisericilor de Crăciun și de Paște, lăsând în urmă zeci de morți și de persoane mutilate.

În Irak, Siria și în aproape orice loc din Orientul Mijlociu bisericile au fost bombardate sau incendiate. Cu excepția Israelului. Afacerile creștine au fost incendiate, fetele creștine au fost răpite, vândute ca mirese sau sclave, uneori stropite cu acid pentru că nu aveau fețele acoperite. Orice persoană născută musulmană care se convertește la Creștinism se confruntă cu închisoarea și, posibil, cu executarea. Lista atrocităților musulmane împotriva creștinilor crește aproape în fiecare zi.

Chiar și în țările musulmane adesea descrise ca „moderate” – Maroc, Indonezia, Malaiezia, Kazahstan, Uzbekistan – minoritățile creștine se află sub presiunea legală de a nu construi biserici sau evangheliza oamenii. Creștinii din aceste țări musulmane sunt adesea identici concetățenilor lor în rasă, etnie, identitate națională, cultură și limbă; nu există nicio dispută politică între creștini și musulmani, nicio dispută funciară. Acești creștini, mult depășiți și marginalizați politic, doresc pur și simplu să se închine în pace. În schimb, sunt vânați și atacați.

Așadar, de ce se întâmplă acest lucru? Și de ce mass-media menționează atât de puțin despre asta?

La prima întrebare este ușor de răspuns. Creștinii sunt persecutați pentru simplul fapt că sunt creștini sau, după cum spune Coranul, sunt „infideli”, adică non-musulmani, priviți ca fiind inferiori față de religia islamică. Pe măsură ce interpretările fundamentaliste ale cărților sfinte ale Islamului s-au intensificat în ultimii cincizeci de ani, creștinii au suferit. În ultimii ani au suferit îngrijorător.

Citește și:  Portugalia: Bisericile evanghelice în creștere puternică

Dacă aceste lucruri s-ar întâmpla oricărui alt grup în afară de creștini, ar fi considerată tragedia drepturilor omului din timpul nostru. Ar exista apeluri puternice la nivel mondial pentru acțiune. Dar tăcerea din mass-media internațională este, așa cum se spune, aproape asurzitoare.

De ce se întâmplă asta?

Deoarece persecuția musulmanilor împotriva creștinilor devine un narativ al mass-mediei conform căruia „violența musulmană este un produs al suferinței musulmanilor”. Această nemulțumire este, în primul rând, descrisă ca fiind păcatul colonialismului european și al presupusului imperialism american.

În accepțiunea lumii musulmane, aceste două păcate sunt personificate de către statul evreiesc al Israelului, o națiune despre care lumea musulmană crede că a fost înființată de puterile coloniale ale Europei după cel de-al Doilea Război Mondial și este susținută, în prezent, de Statele Unite ale Americii.

O mare parte a lumii și a presei occidentale au căzut în plasa acestui narativ și l-au adoptat. Iată cum funcționează: deoarece Israelul, cu sprijinul Statelor Unite, este mai puternic decât vecinii săi musulmani, mass-media, deși nu ia apărarea terorismului islamic, descrie adesea teroarea împotriva Israelului, Americii și chiar împotriva Europei ca acțiuni de furie de înțeles, pentru ceea ce musulmanii consideră „dreptate”.

Dar ce se întâmplă cu aceeași mass-medie și narativul ei atunci când teroarea islamică este îndreptată împotriva unei minorități mai slabe decât ei – în acest caz, milioane de creștini indigeni din întreaga lume islamică?

Răspunsul este că, în loc să abandoneze acest narativ, mass-media pur și simplu nu relatează despre persecuția musulmană a creștinilor, cu excepția celor mai senzaționale cazuri. De aceea probabil că nu știți că abia există creștini care trăiesc în Algeria, Tunisia și Libia, națiuni în care odinioară Creștinismul a prosperat. Sau despre ce se întâmplă cu creștinii din Egipt, Irak, Iran și chiar din Liban.

Citește și:  ARHIEPISCOPUL VIGANÒ: „OBIECTIVUL VACCINURILOR ESTE DE A CREA MILIARDE DE BOLNAVI CRONICI ȘI DE A EXTERMINA MILIOANE DE OAMENI”

Prin urmare, da, creștinii sunt într-adevăr cel mai persecutat grup religios din lume astăzi. Dar relatarea despre asta ar strica narativul mass-mediei care spune că de fapt creștinii sunt persecutorii, iar musulmanii victimele.

Tribuna.US

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close