Asia

Crestinii din Hong Kong, la mana Partidului Comunist Chinez

Asculta informatia

Crestinii din Hong Kong se tem de persecutii din partea Partidului Comunist chinez, dupa adoptarea noii legi a securitatii nationale de catre autoritatile de la Beijing, noua legislatie punand capat autonomiei orasului si oricaror sperante de democratie. Crestinii care au participat la protestele pro-democratie se tem acum ca vor fi luati in vizor de autoritati, daca nu urmeaza linia de partid.

In China continentala crestinii care sfideaza tentativele guvernului chinez de a le controla bisericile se confrunta cu persecutii, arestari si incarcerare, potrivit National Review

Bisericile clandestine sunt distruse si crucile arse. Traducerile Bibliei trebuie aprobate de catre Partidul Comunist chinez si sunt adesea modificate la cererea acestuia.

In Hong Kong insa crestinii se bucurau de libertatea religioasa garantata de independenta sa legala, care recunostea drepturi fundamentale, precum libertatea de constiinta si religie. Crestinii, care formeaza peste 10% din populatia orasului, au organizat manifestatii pasnice, cantand imnuri in care isi afirmau credinta.

Mii de oameni au iesit in strada si multi protestanti si catolici s-au unit sub o cauza comuna alaturi de demonstrantii pro-democratie.

Vezi mai departe pe: https://www.infocrestin.com/crestinii-din-hong-kong-la-mana-partidului-comunist-chinez/

Citește și:  ONU: Islamul are nevoie de protecție specială. Creștinii măcelăriți de islamiști, nu
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 55

Close