Romania

PRIMUL DIRECTOR ARO, TRATAMENT UMILITOR

Au trecut aproape 20 de ani de la închiderea uzinei ARO Câmpulung. Directorul Mihai Mărțișor Ciobanu a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre omul căruia i se datorează existența automobilului românesc de teren.

„Ioan Giuvelcă l-a înlocuit pe primul director ARO, Victor Nagy, un om extraordinar care nu merita tratamentul mizerabil ce i-a fost aplicat. Lumea nu știe. A fost schimbat de la ARO și abia și-a găsit un loc de muncă la o cooperativă din București, ca merceolog.

Este extrem de umilitor. Un om care a ținut o viață o fabrică, a ținut-o în ordine și a pus o lozincă extraordinară la intrare, deasupra porții principale: Cea mai înaltă facultate este uzina. Și avea foarte mare dreptate. Să-l dai afară în felul în care a fost dat și să iasă la pensie ca merceolog e incalificabil.

Nici măcar nu au putut să dea numele de Victor Nagy la strada care duce spre uzină. Acest om toată viața a trăit și a muncit pentru uzina asta, cu rezultate extraordinare. E o chestie groaznică, o bătaie de joc. El a fost dat afară prin anii ’80, fiind în uzină de la înființare. A fost un om extraordinar, de meserie strungar, dar foarte priceput“, a precizat Mihai Mărțișor Ciobanu.

SURSA

Citește și:  ARO - Stea a masinilor tot-teren
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close