Zurich: Ploile torenţiale au blocat oraşul – Europa News
Europa

Zurich: Ploile torenţiale au blocat oraşul

Ploi torenţiale abundente au provocat inundaţii şi perturbări ale transportului în capitala financiară a Elveţiei, Zurich, potrivit Reuters şi agerpres.

O cantitate de peste 400 de litri pe metru pătrat a căzut în Zurich în timpul nopţii şi peste 310 litri pe metru pătrat s-au înregistrat într-un interval de 10 minute în Waldegg, în apropierea oraşului, potrivit postului de televiziune SRF.

Volumul precipitaţiilor este comparabil cu cel înregistrat în Lausanne în august 2018, când, în urma unei furtuni, au căzut 411 litri pe metru pătrat într-un interval de 10 minute.

Reţeaua de autobuze şi tramvaie din Zurich a fost perturbată pe anumite secţiuni după ce liniile au fost blocate de copaci, iar unele străzi au fost inundate.

Autorităţile municipale nu au oferit informaţii asupra unor eventuale victime sau persoane rănite.

”Am ieşit afară la o plimbare în primele ore ale dimineţii, iar ploaia nu se mai oprea. Copaci uriaşi au fost doborâţi în timpul nopţii, era destul de înspăimântător”, a declarat Jessica Adams, o rezidentă din Zurich, pentru Reuters.

Autorităţile cantonului sudic Wallis au avertizat rezidenţii să stea departe de râuri întrucât nivelul apelor ar putea creşte.

Potrivit SRF, biroul meteorologic a spus că sunt prognozate în continuare ploi, iar inundaţiile s-ar putea înrăutăţi, în special în apropierea lacurilor şi râurilor, avertizând totodată referitor la riscul producerii unor alunecări de teren.

Citește și:  Danemarca va înăspri condiţiile de naturalizare, excluzându-i pe toţi cei care au fost condamnaţi la închisoare
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close