Ucraina

Zelenski retrage cetățenia ucraineană unor români din Ucraina, pe motiv că ar fi parte din „rețele criminale”

Asculta informatia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a retras cetățenia acestui stat unor etnici români, pe care-i acuză că ar face parte din „rețele criminale”. Pe lângă români, Zelenski a mai retras cetățenia și unor ruși, scrie Ziare.com.

„Nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina (…) Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română, (…) am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, afirmă el.

Șeful de la Kiev a anunțat că va impune sancțiuni pentru peste 600 de persoane care aparțin „elitei de conducere din Rusia”.

„Ei sunt cu toţii responsabili pentru acest război, pentru teroarea împotriva poporului nostru. Şi niciunul dintre ei nu va scăpa de responsabilitate – e doar o chestiune de timp. Am făcut deja câţiva dintre paşii necesari, legal, diplomatic şi politic, pentru ca ei să înfrunte această responsabilitate. Vom mai face şi alţi paşi”, a susţinut el.

Totodată, preşedintele Ucrainei a arătat că Serviciul de Securitate din Ucraina a desfăşurat o „operaţiune importantă”, referitoare la activitatea unor persoane supuse sancţiunilor pe teritoriul ţării.

„Am subliniat în mod repetat: nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina. Se pare că unii nu au înţeles. Ei bine, vor înţelege. Oficialii de la Vamă care au ajutat contrabandiştii, inclusiv conducerea, au fost îndepărtaţi din funcţii şi vor răspunde legal pentru acţiunile lor ilegale. Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română, pe baza propunerii Serviciului de Securitate din Ucraina şi conform normelor legale actuale, am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, a subliniat Zelenski.

Citește și:  Armata ucraineană a doborât mai multe aparate de zbor ruseşti
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 45

Close