ReligieUcraina

Zelenski, ateu declarat, vrea să doboare Biserica Ortodoxă ucraineană. Proiect de lege care va interzice organizațiile religioase afiliate Rusiei

Zelenski ateul jubileaza? Guvernul ucrainean va prezenta un proiect de lege care va interzice organizațiile religioase afiliate Rusiei.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a semnat un ordin prin care se autorizează decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare (NSDC) privind măsuri restrictive împotriva reprezentanților organizațiilor religioase presupuse legate de Rusia pentru a proteja securitatea națională, a anunțat vineri biroul președintelui, potrivit Almayadeen.

”A se pune în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 1 decembrie 2022 cu privire la anumite aspecte ale activităților organizațiilor religioase din Ucraina și aplicarea măsurilor economice speciale și a altor măsuri restrictive personale (sancțiuni)”, prevede ordinul.

Lista organizațiilor sancționate nu a fost încă dezvăluită, însă documentul prevede că Guvernul ucrainean va prezenta un proiect de lege care interzice organizațiile religioase presupuse ”afiliate centrelor de influență din Federația Rusă”.

Potrivit decretului, Serviciul de Securitate al Ucrainei, poliția și alte departamente de aplicare a legii au primit ordin să consolideze măsurile care vizează identificarea și contracararea ”activității de subminare” desfășurate de serviciile secrete ruse în mediul religios al Ucrainei.

Oleksiy Honcharenko, membru al partidului fostului președinte ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că partidul său a depus deja un proiect de lege privind interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse și a afiliaților acesteia în Ucraina.

Honcharenko a explicat că dacă proiectul de lege ar fi adoptat, toate contractele de închiriere a bisericilor, catedralelor și altor monumente cu Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei vor fi anulate.

La rândul său, Biserica Ortodoxă Ucraineană a spus că a respectat întotdeauna legea ucraineană, potrivit publicației online Strana.ua.

„Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a desfășurat întotdeauna activitățile în conformitate cu legislația ucraineană. Rapoartele publice privind inspecțiile multiple ale bisericilor și mănăstirilor sale confirmă absența unor condiții prealabile pentru acuzațiile referitoare la securitatea națională”, a spus un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ucraineane.

Citește și:  Zelenski vrea să-l concedieze pe șeful Armatei pentru că discută cu americanii despre încheierea imediată a războiului

La 1 decembrie, Zelensky a anunțat că ”independența spirituală” va fi garantată și toate organizațiile religioase afiliate Rusiei vor fi interzise pentru a le elimina oportunitățile ”de a manipula ucrainenii și de a slăbi Ucraina din interior”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close