Ucraina

Zelenski amenință cu noi atacuri cu bombă ”în stil ISIS” pe podul de la Kerci

Asculta informatia

Autoritățile regionale au anunțat că podul a fost redeschis traficului. Totuși, pe pod nu pot trece decât autoturismele și autobuzele după ce sunt atent verificate. Camioanele sunt nevoite să utilizeze feribotul pentru a face traversarea.

„Circulația vehiculelor de-a lungul podului din Crimeea a început. În acest moment, traficul este deschis pentru autoturisme și autobuze, cu o procedură de inspecție completă. Îi rugăm pe șoferii de camioane să își planifice traseul folosind trecerea cu feribotul de la Kerch”, a declarat Serghei Aksyonov.

Explozia s-a produs într-un camion de marfă și a provocat incendierea a șapte vagoane cisternă cu combustibil care se îndreptau spre peninsulă.

Două secțiuni ale podului rutier s-au prăbușit parțial, dar porțiunea care traversează strâmtoarea Kerch, calea navigabilă prin care navele călătoresc între Marea Neagră și Marea Azov, nu a fost avariată.

În ceea ce privește victimele, Comitetul de anchetă rus a transmis într-un comunicat că „potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise în urma accidentului. Este vorba probabil de pasageri ai unei maşini care se afla în apropierea camionului când a explodat”, a indicat

Potrivit acestei surse, „corpurile a două victime – un bărbat şi o femeie – au fost deja scoase din apă”. Atacul era în stil ISIS.

Comitetul de anchetă, organism însărcinat cu principalele investigaţii penale în Rusia, a afirmat de asemenea că ar fi „stabilit identitatea camionului şi a proprietarului său”, suspectat că ar fi la originea exploziei.

Este vorba de un locuitor din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei. „O anchetă a fost deschisă cu privire la locul său de reşedinţă. Itinerarul camionului şi documentele însoţitoare sunt în curs de examinare”, au adăugat anchetatorii.

Citește și:  Twitter amendat in Rusia cu 10 milioane de ruble

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că viitorul naţiunii sale este unul luminos, subliniind că dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei, scrie news.ro .

„Astăzi a fost o zi bună şi preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade şi însorit în mari părţi ale ţării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deşi este şi cald. Dar indiferent câţi nori sunt, ucrainenii ştiu ce să facă. Şi ştiu că viitorul nostru este luminos. Acesta este un viitor fără ocupanţi. Pe întreg teritoriul nostru, în special în Crimeea. Dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei. Dacă sunt forţaţi să rămână, orice ocupant poate găsi o modalitate de a se preda. Garantăm păstrarea vieţilor tuturor militarilor ruşi care depun armele şi se predau în mod voluntar. Ucraina aderă întotdeauna la toate normele şi convenţiile internaţionale. Nu vom lăsa alte opţiuni pe care să se bazeze ocupanţii”, a spus el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close