Franta

Zeci de mii de persoane protestează violent în centrul oraşului Paris. Sătui de sărăcie și restricții energetice

Asculta informatia

Zeci de mii de persoane protestează violent în centrul oraşului Paris faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa și împotriva restricțiilor energetice, existând unele incidente violente, pe fondul acţiunilor greviste ca reacţie la politicile Administraţiei Emmanuel Macron, anunță Mediafax.

Protestele sunt organizate de sindicatele Confederaţia Generală a Muncii (CGT), Forţa Muncitorească (FO), Federaţia Sindicală Unitară (FSU) şi Solidari.

Manifestanţii cer majorări salariale, pentru atenuarea efectelor inflaţiei, şi denunţă acţiunile Guvernului Elisabeth Borne de rechiziţionare a anumitor rafinării şi depozite ale grupului TotalEnergies, în efortul de a relua parţial furnizările de carburanţi, în contextul continuării grevei.

Grupuri de manifestanţi au atacat sedii de magazine şi au incendiat obiecte, în cursul protestelor din centrul Parisului.

Potrivit Poliţiei, printre manifestanţi au fost identificaţi aproximativ 200 de indivizi cu cagule care comit violenţe, informează postul BFMTV.

Citește și:  Germania: Proteste VIOLENTE împotriva restricțiilor: un bărbat a MURIT.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Close