Europa

Zece persoane dispărute în urma alunecării de teren din Norvegia

Asculta informatia

Salvatorii norvegieni caută în continuare, folosind şi drone şi câini, zece persoane dispărute în urma alunecării de teren de miercuri, de la Gjerdrum, relatează Reuters , scrie news.ro . 

Alţi zece oameni au fost răniţi, dintre care unul este în stare critică.

Condiţiile de căutare sunt dificile, pământul fiind în continuare prea instabil pentru ca salvatorii să meargă pe el şi temperatura fiind de -1°C la ora 06.00 GMT.

Marginile craterului creat se surpă în continuare, au precizat autorităţile, cerându-le oamenilor să nu se apropie de zona afectată. Au fost evacuaţi aproximativ 1.000 de localnici.

Noaptea, poliţia a folosit drone cu senzori de temperatură în căutare de supravieţuitori. De asemenea, din elicoptere s-au coborât câini salvatori, militari şi poliţişti pe unele structuri considerate suficient de stabile. Noaptea a fost salvat un câine dalmaţian.

Joi, Roger Pettersen, care conduce operaţiunile de salvare, le-a cerut localnicilor să nu folosească focuri de artificii pentru a sărbători trecerea în noul an, pentru ca acestea să nu perturbe activitatea elicopterelor şi dronelor.

Citește și:  Airbus își reduce producţia de avioane A350
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 21

Close