TEHNOLOGIE

WhatsApp pregătește o nouă funcție. Ultilizatorii vor comunica și fără conexiune la internet

Asculta informatia

Responsabilii WhatsApp au găsit o soluție care permite utilizatorilor să comunice chiar dacă pică internetul sau sunt întreruperi de curent electric. Serviciul permite celor care îl folosesc să se conecteze prin servere proxy, astfel încât să poată rămâne online chiar și atunci când internetul este întrerupt. O astfel de soluție ar putea permite comunicarea între persoanele care se confruntă cu probleme, așa cum s-a întâmplat în Iran.

Responsabilii serviciului de mesagerie WhatsApp au găsit o soluție de conectare chiar și în situațiile în care apar întreruperi de curent electric sau pică rețelele de internet dintr-o anumită regiune. WhatsApp le permite utilizatorilor să se conecteze prin servere proxy, astfel încât să poată comunica online chiar dacă rețeaua de internet la care sunt conectați a fost întreruptă.

Gigantul tehnologic, deținut de Meta, a anunțat că a luat o astfel de măsură pentru a evita situații precum cea din Iran. Autoritățile de la Teheran au întrerupt furnizarea internetului în contextul protestelor antiguvernamentale din ultimele luni și, astfel, au întrerupt comunicațiile între cei implicați.

Responsabilii serviciului WhatsApp au subliniat că prin întreruperea furnizării de internet au fost încălcate drepturile omului, cetățenii fiind „împiedicați să primească ajutor urgent”. Ei și-au exprimat speranța că astfel de situații nu vor mai apărea niciodată. WhatsApp îndeamnă comunitatea globală să ofere proxy voluntar pentru a ajuta oamenii „să comunice liber”.

„Conectarea prin proxy menține același nivel ridicat de confidențialitate și securitate pe care îl oferă WhatsApp. Mesajele tale personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end, rămânând între tine și persoana cu care comunici și pot fi văzute de nimeni”, au precizat reprezentanții companiei tehnologice.

Citește și:  Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că a votat împotriva interceptării conversațiilor de pe Whatsapp, Telegram și Signal

Oamenii au acces în continuare la internet necenzurat

Juras Juršėnas, de la compania de proxy și colectare de date online Oxylabs, a spus că utilizarea acestor sisteme proxy poate permite oamenilor să păstreze conexiunea la WhatsApp și restul internetul gratuit, necenzurat. El a apreciat noua funcție arătând că oamenii din toată lumea vor putea transmite mesaje chiar dacă autoritățile autoritariste decid să blocheze accesul la internet.

„Pentru persoanele cu restricții guvernamentale privind accesul la internet, cum a fost cazul Iranului, utilizarea unui server proxy poate permite oamenilor să păstreze conexiunea la WhatsApp și restul internetul gratuit, necenzurat. Va permite oamenilor din întreaga lume să rămână conectați chiar dacă accesul lor la internet este blocat de unii actori rău intenționați”, a spus Juras Juršėnas, conform BBC.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 94 =

Close