Ucraina

Volodimir Zelenski, mesaj disperat către Vladimir Putin: „Să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni”

Asculta informatia

Volodimir Zelenski a lansat, vineri, înainte de summitul extraordinar B9, un apel în care cere ajutor pentru apărarea Kievului, sancțiuni și exercitarea de presiuni asupra Rusiei. Totodată, el a vorbit și cu alți lideri europeni, în timp ce armata rusă încearcă să ocupe capitala Kiev.

Preşedintele Ucrainei a ieşit şi cu un mesaj de ultimă oră pentru Vladimir Putin: să se aşeze la masa tratativelor.

Crede că e un război contra Europei

”Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o invazie, este începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unității Europei. Împotriva drepturilor fundamentale ale omului în Europa. Împotriva tuturor regulilor de conviețuire pe continent. Împotriva faptului că statele europene refuză să împartă granițele cu forța.

Două zile la rând, orașele noastre sunt supuse bombardamentelor. Coloanele de tancuri și atacurile aeriene sunt similare cu ceea ce a trăit deja Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Europa a spus – niciodată, dar iată-ne. Știu că puteți vedea asta cu toții. Dar nu vedem ce o să faceți în continuare. Cum ai de gând să te aperi, dacă ești atât de lent în a ne sprijini în Ucraina.

În toate țările, în toate orașele, ieșiți pe străzi și cereți pace pentru Europa, pace pentru Ucraina. Dacă în Europa aveți pregătire militară și nu doriți să vă uitați la indecizia politicienilor voștri, puteți să vă mutați în țara noastră și, împreună cu noi, să apărați Europa, acolo unde este atât de necesar asta.

Vreau să transmit un mesaj președintelui rus, luptele sunt în desfășurare în toată țara, să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni. Acum, vreau să spun trupelor noastre – rămâneți pe loc, sunteți tot ceea ce avem”, a spus Zelenski, perluat de Antena 3.

Citește și:  Casa Albă încearcă să rectifice, după ce Biden evocă o ”incursiune minoră” a Rusiei în Ucraina şi este acuzat de republicani că se resemnează în faţa unui atac rus

Şi ruşii pretind că vor să negocieze

Ministrul de Externe al ruşilor, Serghei Lavrov, a spus că şi statul pe care-l reprezintă e pregătit să accepte negocieri cu Ucraina, dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă.

„Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 33

Close