Rusia

Vladimir Putin a vorbit despre un război iminent

Armamentul și echipamentele cu elemente de inteligență artificială vor determina în mare măsură rezultatul ostilităților în viitor, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o ședință extinsă a consiliului ministerului apărării, în cadrul unui discurs care a și fost publicat pe site-ul Kremlinului.

Putin a cerut ca armata să stăpânească mai activ astfel de arme în timpul antrenamentului de luptă. Acest lucru se aplică, în special, sistemelor robotizate, vehiculelor aeriene fără pilot și sistemelor de control automat.

“Astfel de arme sporesc semnificativ potențialul unităților și formațiunilor și nu numai astăzi, ci și în viitorul apropiat, vor determina în mare măsură rezultatul confruntărilor armate directe”, a spus președintele rus.

Potrivit liderului rus, până la jumătatea lunii decembrie 2020, ponderea armelor și echipamentelor moderne în rândul trupelor rusești a depășit 70%. Este planificat ca până în 2024 această cifră să ajungă la 75,9%. În cazul forței nucleare, cifra este acum de aproximativ 86%, iar anul viitor ar trebui să fie de 88,3%, a spus șeful statului.

Putin a cerut, de asemenea, să se mențină un nivel ridicat de pregătire pentru luptă al forțelor nucleare ruse și să dezvolte toate componentele „triadei” nucleare. El a subliniat că abordările Federației Ruse în acest domeniu „sunt de natură pur defensivă” și vizează asigurarea securității.

Citește și:  Google riscă o nouă amendă în Rusia pentru filtrarea insuficientă a conţinuturilor interzise
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close