Ungaria

Viktor Orban: Vin vremuri în care naţiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne

Vin vremuri în care naţiunile slabe vor pieri, iar cele puternice vor rămâne, aşa că, în fiecare zi, trebuie să ne consolidăm propriile linii de apărare şi organele noastre de ordine publică, a declarat, sâmbătă, la Budapesta, premierul Viktor Orbán, la ceremonia de depunere a jurământului a noilor ofiţeri de la Facultatea de Ştiinţe Poliţieneşti a Universităţii de Administraţie Publică din Ungaria (NKE), informează MTI, scrie news.ro

În discursul său, prim-ministrul Ungariei a subliniat că trăim vremuri în care lumea se zguduie din temelii, iar ” nici noi, ungurii, nu facem excepţie”, deoarece “epicentrul cutremurului este chiar lângă noi”. Războiul are loc în vecinătatea Ungariei, în timp ce din sud mii de migranţi “ne asediază frontierele”, a explicat politicianul.

Acesta a subliniat necesitatea unui stat puternic, a unui guvern puternic, a unei economii puternice, a unei armate puternice şi, nu în ultimul rând, a unor organe de ordine publică puternice. “Trebuie să ne pregătim şi să ne echipăm”, a afirmat Viktor Orbán.
Viktor Orbán a declarat că “este foarte mare nevoie de oameni puternici, pentru că fără putere adevărul valorează puţin”.

Acesta a subliniat că cei care îşi asumă responsabilitatea unei vieţi de ofiţer îşi asumă şi identitatea maghiară. Potrivit jurământului depus, cei care tocmai au absolvit vor proteja poporul ungar, vor servi pacea şi securitatea naţiunii ungare, se angajează să rămână puternici şi în vremuri dificile, îi vor proteja pe cei slabi şi pe cei căzuţi şi îi vor opri pe toţi cei care ameninţă pacea şi securitatea Ungariei, a enumerat premierul. Acesta a mai adăugat că, în acest fel, ei s-au angajat să asigure şi forţă lângă adevărul ungurilor.

Citește și:  Viktor Orban este convins că Donald Trump va câştiga un al doilea mandat de președinte al SUA

Viktor Orbán a subliniat că infracţionalitatea a fost diminuată astfel încât, astăzi, “Ungaria este una dintre cele mai sigure ţări din Europa sau poate chiar cea mai sigură”, a subliniat el.

Cei 166 de absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Poliţieneşti au depus jurământul în cadrul unei ceremonii, în prezenţa lui Viktor Orbán, a ministrului de Interne, Sándor Pintér, a ministrului Apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, şi a generalilor forţelor de ordine, într-o nouă locaţie, Campusul “Ludovika” al Universităţii de Administraţie Publică din Ungaria (NKE).

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close