RomaniaSanatate

O femeia a murit după ce se vaccinase cu serul anti-COVID

Direcția de Sănătate Publică vine cu noi precizări în legătură cu femeia de 73 de ani din Bacău care a murit în ziua vaccinării și declară că nu a fost stabilită nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinare. Femeia avea probleme cardiace, neurologice și diabet zaharat. Ea nu a avut efecte adverse în cele 15 minute după vaccin, iar tensiunea și pulsul, măsurate la triaj, au fost normale, spun autoritățile într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Femeia de 73 de ani a murit vineri seară, după ce se vaccinase împotriva Covid-19 cu câteva ore înainte. Aceasta s-a prezentat la vaccinare conform programării de pe platformă, iar la triaj, tensiunea, pulsul și frecvența cardiacă au fost normale, precizează DSP. În cele 15 minute post-vaccinare, cât a fost supravegheată de medicul coordonator al centrului, bătrâna nu a avut efecte adverse, așa că a fost lăsată să plece acasă.

”Conform informaţiilor deţinute la nivelul UPU-SJU Bacău, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în contextul multiplelor comorbidităţi existente. La examenul clinic şi paraclinic efectuat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majoră de ritm cardiac, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a determinat decesul”, a precizat DSP Bacău.

Potrivit sursei citate, femeia se afla în evidenţele medicului de familie cu multiple comorbidităţi de natură cardiacă, neurologică şi diabet zaharat.

„Ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă.

Citește și:  Echipa OMS de la Wuhan nu mai crede că liliecii ar fi provocat pandemia de COVID-19! Au venit cu o nouă teorie

Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca ‘evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, a transmis DSP Bacău.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close