Ungaria

Viktor Orban: Pledez pentru pace, altfel ucrainenii vor pierde o cantitate uriașă de bogății, vieți omenești și va avea loc o distrugere inimaginabilă

Dacă americanii decid că vor pace, va fi pace

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a oferit un interviu incendiar publicației germane Bild, în care și-a expus părerile despre războiul din Ucraina.

Liderul maghiar spune că modelul actual de cooperare între Ucraina și Occident nu este sustenabil și că în final, Ucraina va pierde războiul. Dacă nu se face pace, afirmă Orban, Ucraina va fi grav afectată.

„Eu vorbesc despre deznodământul războiului și problema e că ucrainenii vor rămâne fără soldați mai curând decât rușii și asta va fi un factor decisiv în final. Asta este argumentul meu.

Nu vreau să-i influențez pe ucraineni, dar mereu am pledat pentru pace, pace, pace. Altfel, vor pierde o cantitate uriașă de bogății, de vieți și o distrugere inimaginabilă se va petrece. De-aceea, pacea este singura soluție în acest moment. Pacea înseamnă armistițiu acum. Pe această bază, argumentez că putem ajunge pe drumul cel mai rapid către pace”, a spus Orban.

Maghiarul a spus că părerile lui Zelenski nu contează, deoarece Ucraina nu mai este o țară suverană și va fi pace când vor dori americanii.

„Știu opinia (lui Zelenski). Dar ceea ce contează este ce vor să facă americanii. Ucraina nu mai este o țară suverană. Nu bani, nu au arme. Ei pot să lupte pentru că noi, vestul, îi susținem. Deci, dacă americanii decid că vor pace, va fi pace”, a spus Orban.

Premierul de la Budapesta a spus că este o „provocare” în a-i numi pe unguri pro-ruși, deoarece trecutul istoric demonstrează contrariul. El afirmă că nu este interesat de binele Rusiei, ci de cel al Ungariei.

Citește și:  Ungaria şi Polonia vor înfiinţa un institut comun privind statul de drept pentru a contracara atacurile UE

„Lupt pentru Ungaria, nu-mi pasă de Putin, nu-mi pasă de Rusia. Țin la Ungaria. Așa că adopt poziții și acțiuni care sunt bune pentru unguri. Și e clar că ceea ce se întâmplă acum între Rusia și Ucraina este rău pentru unguri. E periculos pentru unguri. Am pierdut vieți, minoritatea maghiară trăiește acolo. Pericolul războiului este în cartierul nostru. Nu e ca pentru voi, Germania, aveți Polonia și Ungaria între războiul ruso-ucrainean”, a explicat Orban.

Ungurul a spus că nu există niciun pericol ca Rusia să atace alte țări după Ucraina, deoarece este mult mai slabă decât NATO.

„Istoria acestui război ne arată că NATO este mult mai puternică decât Rusia. De ce cineva mai slab ar ataca NATO?”, s-a întrebat Orban, arătând că armata Rusiei s-a prezentat slab în Ucraina.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close