Ungaria

Viktor Orban n-are milă de ucraineni: Ungaria interzice importurile de carne și miere din Ucraina

Asculta informatia

Viktor Orban nu se joacă atunci când vine vorba de problemele cauzate de importuri. Ungaria a interzis importurile de miere și de anumite produse din carne din Ucraina până la 30 iunie. Anterior, autoritățile din Ungaria au interzis și importurile de cereale, potrivit Sky News.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va lua „măsuri preventive” de urgență pentru grâu, porumb, semințe de floarea-soarelui și rapiță, după ce unele țări din Europa Centrală au decis să interzică importurile de produse alimentare din Ucraina pentru a-și proteja propriile sectoare agricole.

Cu toate acestea, Ungaria și Polonia au declarat că ar trebui incluse și alte produse.

Interdicția ungară privind importurile de cereale și produse agricole importante „include un total de 25 de produse, dintre care cele mai importante sunt cerealele, semințele de rapiță și de floarea-soarelui, făina, uleiul, mierea și anumite produse din carne”, a declarat șeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, potrivit Sky News.

Anunțul guvernului a fost făcut după ce ministrul ungar al agriculturii, Istvan Nagy, a cerut extinderea oricărei interdicții de import la nivelul UE pentru a include „ouăle, mierea și carnea de pasăre”, într-o postare pe Facebook. De asemenea, Nagy a declarat agenției de presă de stat MTI că Ungaria va continua să permită tranzitul de cereale ucrainene, asigurând plecarea acestor transporturi „într-un mod controlat”. „A meritat ca Ungaria să ia măsuri ferme și să protejeze interesele fermierilor maghiari”, a spus el, referindu-se la interdicție, adăugând că măsurile au forțat Bruxelles-ul să acționeze.

Citește și:  Ungaria pregăteşte un proiect de lege pentru a reglementa activitatea companiilor din social-media
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 44

Close