Ungaria

Viktor Orban doreste ca vaccinarea să nu devină obligatorie în Ungaria

Asculta informatia

Premierul ungar Viktor Orban afirmă că ar dori să evite ca vaccinarea să devină obligatorie în Ungaria, relatează marţi MTI, potrivit agerpres

Orban a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă internaţionale că dozele booster au o importanţă crucială, adăugând însă că, în situaţia în care s-ar pune problema dacă ar fi „practic să se impună obligativitatea vaccinării” aşa cum se discută în alte ţări, această problemă „ar întâmpina o puternică rezistenţă în mediul cultural ungar”.

„Convingerea te apropie mai mult de mintea şi inimile oamenilor decât să dai ordine”, a spus Orban, asigurând că guvernul său va face totul pentru a-şi convinge cetăţenii.

El a menţionat, între altele, în aceeaşi conferinţă de presă, că protecţia împotriva pandemiei trebuie să continue, pentru că „nu ne putem aştepta ca virusul să ne părăsească” în prima parte a anului viitor, protecţia urmând să se concentreze pe vaccinare.

Potrivit lui Orban, în prezent Ungaria dispune de 2,4 milioane de doze de vaccin Pfizer şi guvernul a comandat alte 2 milioane de doze pentru copii, iar pe baza informaţiilor de la summitul UE din weekend, în sensul că pentru „varianta Omicron” va fi necesar un nou vaccin, guvernul ungar a ordonat 9,5 milioane de doze ce sunt programate să sosească în a doua jumătate a lui 2022 şi în 2023, transport ce va include şi 1,5 milioane de doze pentru copii.

Citește și:  Tribunalul Suceava a suspendat deciziile UMFST Târgu Mureș prin care accesul studenților era condiționat de vaccinare, testare sau trecerea prin boală
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 44 =

Close