Ungaria

Viktor Orban: Cea mai bună speranță o reprezintă ortodocșii. Ei nu se ceartă, ei cred. Noi (protestanții și catolicii) ne certăm tot timpul

Asculta informatia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit, în format restrâns, cu mai mulți jurnaliști occidentali la Budapesta, iar în timpul întâlnirii a spus că regenerarea civilizației occidentale depinde de recuperarea credinței creștine, scrie R3Media.ro.

Totuși el a adăugat că creștinismul nu poate fi regenerat prin decizii politice, ci doar individual. În opinia lui Orban, cea mai mare speranță a creștinismului european o reprezintă ortodocșii.

„Creștinismul nu poate fi regenerat de politică. Cea mai bună speranță o reprezintă ortodocșii. Ei nu se ceartă, ei cred. Noi (protestanții și catolicii) ne certăm tot timpul”, a relatat jurnalistul american Rod Dreher, prezent la întâlnire.

Orban – care aderă la calvinism – s-a arătat realist în ceea ce privește starea credinței în țara sa, acolo unde puțini oameni se mai duc la biserică. „Nu ne facem iluzii cu privire la felul în care arătăm”, a spus premierul de la Budapesta.

El a a declarat că structura socială construită în Occident în ultimii 30 de ani este „total împotriva firii umane. E destinată să se prăbușească, dar sperăm nu ca într-un fel de Armageddon”.

Citește și:  Putin și-a prezentat cererile pentru un acord cu Ucraina
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Close