Ungaria

Viktor Orban atac la Bruxelles. A început sondarea maghiarilor împotriva sancțiunilor contra Moscovei

Asculta informatia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a început să trimită chestionare către cetățenii ungari pentru a obține sprijinul populației, el dorind să se opună politicilor de sancțiuni împotriva Rusiei. În chestionarul lui Orban sunt 7 întrebări, dar la fiecare premierul își expune punctul de vedere sub forma unor explicații.

”Economia europeană este semnificativ dependentă de gazul rusesc (dependența Ungariei este de 85%). Perspectiva sancțiunilor în privința gazelor a adus la creșteri ale prețurilor la energie mai mari decât atunci când a izbucnit războiul. Consecințele sunt deja grave. Facturile la utilități au crescut la niveluri record în întreaga Europă. Rusia amenință să întrerupă livrările de gaze ca răspuns la sancțiuni. Acest lucru pune în pericol încălzirea apartamentelor și funcționarea economiei europene.”, spune Viktor Orban, în preambulul chestionarului, informează Hirado.hu.

Iată chestionarul trimis de Viktor Orban către cetățenii din Ungaria:

  1. Bruxelles-ul a decis să introducă sancțiuni petroliere. După izbucnirea războiului, s-a convenit încă de la început că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor acoperi energia. Cu toate acestea, în iunie, la Bruxelles, reprezentanții au decis să interzică importul de petrol și produse petroliere din Rusia. Ungaria s-a zbătut să obțină o scutire, deoarece ar fi fost nevoie de mulți ani și de sute de miliarde de forinți pentru a înlocui țițeiul rusesc. În cazul Ungariei, un embargo petrolier ar duce la probleme grave de aprovizionare și ar reprezenta o povară uriașă pentru economie.

Sunteți de acord cu sancțiunile petroliere de la Bruxelles?

  1. Sancțiunile ar urma să fie extinse și la livrările de gaz. Liderii de la Bruxelles vor să extindă sancțiunile și la livrările de gaze. Economia europeană este semnificativ dependentă de gazul rusesc (dependența Ungariei este de 85%). Perspectiva sancțiunilor în privința gazelor a adus la creșteri ale prețurilor la energie mai mari decât atunci când a izbucnit războiul. Consecințele sunt deja grave. Facturile la utilități au crescut la niveluri record în întreaga Europă. Rusia amenință să întrerupă livrările de gaze ca răspuns la sancțiuni. Acest lucru pune în pericol încălzirea apartamentelor și funcționarea economiei europene.
Citește și:  Ungaria și Polonia vor să blocheze bugetul UE

Sunteți de acord cu sancțiunea pentru livrările de gaz?

  1. Sancțiunile de la Bruxelles se aplică și în cazul materiilor prime Bruxelles-ul a interzis, de asemenea, importul de combustibili solizi (cum ar fi cărbunele) din Rusia. O interdicție se aplică și pentru oțel și lemn, iar ei vor să o extindă și la alte materii prime. Măsura a dus la creșterea prețurilor, ceea ce a sporit și mai mult povara asupra familiilor. Ca urmare a crizei energetice, Europa are nevoie de o cantitate mai mare de combustibil solid decât înainte și nu își poate acoperi nevoile din producția proprie.

Sunteți de acord cu sancțiunile privind materiile prime?

  1. Sancțiunile ar urma să fie extinse și la elementele de combustibil nuclear Parlamentul European și mai multe state membre doresc să extindă sancțiunile și la combustibilul nuclear. Centralele nucleare joacă un rol cheie în aprovizionarea cu energie electrică a Europei. O parte semnificativă dintre acestea funcționează cu materiale combustibile rusești, care nu pot fi înlocuite pe termen scurt din cauza condițiilor tehnice. Prin urmare, dacă sancțiunile ar fi extinse și la combustibilul nuclear, ar amenința aprovizionarea stabilă cu energie electrică și ar duce la explozia prețurilor.

Sunteți de acord cu sancțiunile privind combustibilul nuclear?

  1. Extinderea centralei nucleare de la Paks se află, de asemenea, în vizorul politicii de sancțiuni Centrala nucleară de la Paks este garanția ieftinirii energiei electrice în Ungaria. Aceasta este în curs de extindere cu ajutorul companiilor rusești. Unii doresc ca sancțiunile nucleare să se refere și la extinderea centralei nucleare de la Paks. Potrivit Parlamentului European și unor partide de opoziție, ar trebui să se pună capăt cooperării pentru dezvoltare cu companiile rusești. Suspendarea extinderii ar putea duce la noi creșteri de prețuri și la întreruperi ale aprovizionării.
Citește și:  Anunțul e oficial: Mutarea care încinge UE se petrece fix la granița României

Sunteți de acord cu faptul că investiția de la Paks ar trebui să fie, de asemenea, acoperită de sancțiuni?

  1. Politica de sancțiuni afectează și turismul Sancțiunile aduc prejudicii și turismului european, care oricum nu se află într-o situație ușoară în perioada post-pandemică. Din cauza restricțiilor de intrare, numărul turiștilor din Rusia a scăzut semnificativ. Măsura afectează și Ungaria, mai ales dacă ne gândim că numărul persoanelor care sosesc din străinătate este încă sub nivelul dinainte de pandemie. Este un sector care oferă locuri de muncă pentru sute de mii de oameni din țara noastră.

Sunteți de acord cu sancțiunea care restricționează turismul?

  1. Sancțiunile vor crește prețurile alimentelor și ar putea duce la un nou val de imigrație Sancțiunile au, de asemenea, un impact grav asupra aprovizionării cu alimente. Creșterea prețului la gaz crește foarte mult costurile producției agricole, iar sancțiunile se extind și la anumite componente ale îngrășămintelor. Creșterea prețurilor la alimente în țările în curs de dezvoltare crește riscul de foamete. Acest lucru va duce la valuri și mai mari de migrație și va crește presiunea asupra granițelor Europei.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close