EuropaUngaria

Viktor Orban a justificat blocarea bugetului Uniunii Europene şi în contextul politicilor privind imigraţia

Guvernul Viktor Orban a justificat, miercuri, blocarea bugetului Uniunii Europene şi în contextul politicilor privind imigraţia, nu doar din cauza mecanismului de respectare a normelor statului de drept, criticând abordarea flexibilă a Bruxellesului faţă de primirea extracomunitarilor, conform Mediafax.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a argumentat că mecanismul privind statul de drept are rolul de a forţa statele membre UE să primească imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu. „Protejarea graniţelor şi apărarea ţării de imigranţi va fi considerată de Bruxelles o încălcare a legii”, a declarat Viktor Orban, potrivit ediţiei în limba germană a agenţiei Reuters.

„Raportarea la principiile statului de drept a devenit un instrument politic şi ideologic” în dezbaterile privind imigraţia, a subliniat Viktor Orban, conform site-ului HGV.hu.

Guvernul de la Budapesta acuză, într-un comunicat, că „Bruxellesul depune eforturi de mulţi ani pentru a face Europa un continent al imigraţiei. Birocraţii de la Bruxelles pregătesc utilizarea fondurilor UE pentru susţinerea imigraţiei, astfel că doar ţările care vor accepta imigranţi vor fi considerate ca respectând normele statului de drept”, susţine Guvernul Ungariei.

Liderii statelor Uniunii Europene urmează să se reunească joi, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre măsurile antiepidemice, dar şi despre impasul aprobării bugetului multianual.

Citește și:  Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată - 29 iulie. Grecia și Irlanda, în zona roșie, Franța și Belgia, în zona galbenă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close