Israel

Viitorul premier israelian Naftali Bennett dă asigurări că echipa sa va reprezenta ‘ţara în integralitate’

Asculta informatia

Şeful viitoarei coaliţii guvernamentale din Israel, Naftali Bennett, a asigurat duminică că echipa sa va reprezenta „ţara în integralitate”, în discursul său în Parlament, întrerupt de huiduieli şi insulte din partea opozanţilor săi, scrie AFP, potrivit news.ro .

El a avertizat şi că Guvernul său nu va lăsa „Iranul să se doteze cu arma nucleară”.

„Acest Guvern îşi începe activitatea sub cea mai gravă ameninţare de securitate”, a declarat el referitor la Iran, inamicul Israelului, asigurând că ţara sa „îşi va rezerva libertate totală de acţiune” contra Teheranului.

„Înţeleg că nu va fi o zi uşoară pentru mulţi, dar nu este zi de doliu, este ziua schimbării, a schimbării regimului într-o democraţie”, a declarat în discursul său din Parlament şeful dreptei radicale înainte votului de încredere din partea deputaţilor pentru Guvernul său.

Je comprends que ce ne soit pas un jour facile pour beaucoup aujourd’hui, mais ce n’est pas un jour de deuil, c’est un jour de changement, de changement de régime dans une démocratie, a déclaré dans son discours de présentation au Parlement le chef de la droite radicale avant un vote de confiance des députés à son gouvernement.

Knesset s-a reunit în sesiune specială începând cu ora locală 16.00 (13.00 GMT) cu scopul de a permite centristului şi liderului opoziţiei Yaïr Lapid şi şefului dreptei radicale Naftali Bennett să-şi prezinte echipa care va face obiectul unui vot seara.

Această coaliţie eterogenă – ce reuneşte două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă – a strâns majoritatea necesară de 61 de deputaţi din cei 120 din Parlament.

Citește și:  Noua realitate israeliană: Slujba de la Sfântul Mormânt din Ierusalim doar pentru vaccinați

Ea va trebui să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce va permite îndepărtarea de la putere a lui Benjamin Netanyahu, în fruntea Guvernului de 12 ani.

Confruntat de un an cu un proces pentru corupţie, Netanyahu, 71 de ani, a fost sâmbătă seară ţinta unui nou protest. În faţa reşedinţei sale oficiale de la Ierusalim, manifestanţii nu au aşteptat votul pentru a sărbători „căderea regelui Bibi”, aşa cum a fost numit Netanyahu.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 76

Close