Germania

Germania. Autorităţile vor obliga firmele să le ofere angajaţilor teste COVID-19. Testele, plătite de angajatori

Companiile vor fi obligate să ofere angajaţilor teste COVID-19, cel puţin odată pe săptămână, potrivit unui proiect de act normativ al guvernului german, consultat luni de Reuters. Amendamentele la reglementările privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă vor fi prezentate marţi în cabinetul de la Berlin.

Miniştri ar urma să fie de acord asupra unui set uniform de măsuri cu privire la impunerea de restricţii, în încercarea de a combate cel de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Conform unui amendament elaborat de Ministrul Muncii, Hubertus Heil, angajaţilor care prezintă un risc ridicat de infecţie, precum cei care sunt găzduiţi în spaţii comune de cazare sau care lucrează în spaţii închise, ar urma să le fie oferite teste COVID-19 de două ori pe săptămână.

Testele vor fi plătite de angajatori. De asemenea, guvernul de la Berlin intenţionează să prelungească, până la data de 30 iunie, alte măsuri destinate prevenirii infecţiilor cu coronavirus, precum cea conform căreia angajatorii sunt obligaţi să ofere angajaţilor opţiunea de a lucra de acasă. Conform datelor comunicate luni de Institutul Robert Koch (RKI), autoritatea naţională de supraveghere sanitară din Germania, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate a depăşit pragul de trei milioane.

Potrivit Reuters, cancelarul Angela Merkel vrea să înăsprească marţi legislaţia anti-COVID 19 la nivel naţional, pentru a putea impune în întreaga ţară restricţii tip lockdown, mergând până la impunerea unor interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii. Această modificare a legislaţiei în vigoare ar pune capăt unui tabu în Germania, unde federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sanitar. Cu toate acestea, mai multe landuri au fost acuzate de adoptarea unor măsuri lejere în faţa pandemiei.

Citește și:  Preoţi catolici căsătoresc persoane de acelaşi SEX, într-o sfidare a Vaticanului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close