Viena: Mii de persoane manifestează la împotriva vaccinării obligatorii – Europa News
Austria

Viena: Mii de persoane manifestează la împotriva vaccinării obligatorii

Mii de persoane au ieşit în stradă sâmbătă la Viena pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toţi începând de luna viitoare, relatează Reuters, potrivit agerpres

„Guvernul trebuie să plece!” au scandat manifestanţii la o întrunire în centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.

Parlamentul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare în această problemă, care a polarizat ţara, în timp ce numărul de infecţii creşte.

În noiembrie, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, astfel această ţară fiind prima din Uniunea Europeană care va proceda astfel.

Potrivit unui sondaj pentru revista Profil, 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie. Sondajul a relevat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.

Autorităţile sanitare au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese din cauza COVID-19 de la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020.

Citește și:  AUSTRIA: Proteste masive anti-lockdown şi anti-vaccinare obligatorie. Peste 40.000 de oameni strigă: „Pentru mine, eu voi decide!”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close