Asia

VIDEO: Un pacient C0VID-19, băgat de VIU în sac şi trimis la morgă

Asculta informatia

Un videoclip a devenit viral pe reţelele de socializare chineze, înfăţişând o scenă ce sugerează haosul instaurat în Shanghai cu ocazia lockdown-ului prelungit instituit de autorităţi sub pretextul limitării extinderii cazurilor de Covid-19, obligând milioane de locuitori ai oraşului să nu iasă din case timp de mai bine de o lună.

Videoclipul arată cum cadrele medicale au considerat mort un pacient Covid-19 în vârstă, de la spitalul de asistenţă socială Shanghai Xinchangzheng din districtul Putuo, Shanghai.

În timp ce era dus la maşina care urma să îl transporte la morgă, „mortul” a dat semne de viaţă. Brancardierii care urmau să bage „cadavrul” în maşină s-au sesizat că „mortul” mişca, astfel că au chemat asistenta medicală care-l predase, cerându-i să verifice dacă bărbatul mai este în viaţă sau nu.

Femeia a deschis sacul în care bătrânul fusese băgat, şi avea să constate cu stupoare că omul era viu. După aparenţe, femeia s-a dus să se consulte cu alte două cadre medicale, probabil, întrebându-se ce să facă (?!). Decizia firească a fost luată, bărbatul fiind dus înapoi în spital, iar acum se află în stare stabilă.

Teribilul incident a avut loc duminică, 1 mai, iar centrul de îngrijire a vârstnicilor în care omul era internat şi-ar fi cerut scuze.

Citește și:  Un jurnalist filipinez a fost EXECUTAT în plină stradă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 74

Close