Romania

VIDEO: Pustiule de 5 ani si salaul de 10 kg prins pe Bega, chiar in Timisoara, dupa o lupta apriga.

Asculta informatia

Imagini fabuloase cu un baiat de gradinita din Timisoara, care efectiv se lupta cu un salau de 10 kg pe care reuseste sa il prinda de unul singur, fac deliciul internautilor,potrivit opiniatimisoarei.ro

S-a intamplat pe Bega, miercuri dupa-amiaza, cand pustiul a mers la pescuit cu tatal sau pe malul canalului.

Monstrul a muscat rapid momeala din undita baietelului. Andrei s-a chinuit din rasputeri sa traga pestele din apa. A reusit sa-l aduca pe mal, cu ajutorul tatalui, iar dupa ce a fotografiat trofeul, i-a dat drumul inapoi in apele Begai.

Povestea din spatele capturii a fost spusa in exclusivitate pentru opiniatimisoarei.ro de catre tatal eroului de pe Bega.

De mic, fiind pasionat de pescuit, i-am insuflat fiului meu inca de la o varsta frageda dragostea fata de natura si in special pentru pescuitul sportiv. Asa cum si eu, la randul meu, am fost incurajat de catre familie, si eu am transmis mai departe „secretele” pescuitului. Odata terminate temele pentru gradinita, si profitand de vremea imbietoare de afara, ne-am si „trezit” pe malul Begheului cu undita in mana. Fiul meu, Andrei, a ales sa pescuiasca la spinning cu o naluca de suprafata, sperand la marea captura. Aceasta nu s-a lasat mult asteptata, chiar la prima lansare a aparut atacul. Dupa cateva minute de lupta cu „forta” naturii, Andrei a reusit sa aduca la mal un salau „urias”, de aproximativ 10 kg si 100 cm lungime, exemplar de care nici nu stiam ca ar exista in canalul Bega. Dupa „sedinta foto”, obligatorie pentru o astfel de captura, „monstrul” a fost eliberat.
Astfel, dupa-amiaza zilei de ieri, s-a dovedit a fi una excelenta pentru a petrece impreuna momente frumoase si unice. Eliberand pestele, Andrei a facut un gest frumos de protejare a Mediului.
Cred ca metoda de pescuit sportiv „catch & release” (prinde si elibereaza) trebuie sa devina in viitor cea mai raspandita metoda folosita de catre toti pescarii, indiferent de luciul de apa pe care pescuiesc. Canalul Bega este unul darnic in peste, Andrei reusind, pe langa acest exemplar, sa mai prinda si alti pesti, din alte specii, cum ar fi: crapul, stiuca, carasul si bibanul”, a povestit pentru opiniatimisoarei.ro Milan Tomi Kali, tatal lui Andrei, micutul temerar, invidiat de toti pescarii.

Citește și:  Incendiu la mall, in Timisoara. Zeci de oameni evacuati.

Salaul este un peste rapitor de apa dulce din familia Percidae. El traieste in apele curgatoare, dar si in balti care pot avea si apa sarata cu o concentratie de pana la 1%. Este un peste apreciat pentru carnea sa gustoasa. Salaul poate atinge intre 40 si 130 cm, trece greu de 10 kg, insa poate trai pana la 20 de ani.

Pescarii din Timisoara spun ca Bega e curata, plina de peste si ofera surprize peste surprize.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close