Italia

VIDEO: Momentul prăbușirii telecabinei din Italia a fost făcut public.

Asculta informatia

Postul TG3 a publicat în exclusivitate imaginile accidentului de telecabină din Italia în care au murit 14 persoane. 

Accident de la telefericul Stresa-Mottarone a fost surprins de camerele de supraveghere. Pe imagini se poate observa cum s-a rupt cablul telecabinei, la 1-2 metri de finalul cursei. Înregistrarea a fost publicată astăzi de canalul TG3.

14 persoane au murit în urma tragediei, singurul supraviețuitor fiind un copil de 5 ani

Telecabina a plecat duminică, pe 23 mai, la ora 12.30 de pe malul lacului Maggiore către vârful Mottarone, cota 1385 de metri. Deși capacitatea acesteia era de 35, doar 15 persoane se aflau în interior, din cauza măsurilor de distanțare socială.

În imaginile filmate de camerele de supraveghere apare un operator care se pregătește să deschidă poarta, apoi cabina aflată la 1-2 metri de vârf își inversează brusc traiectoria.

Un cablu de tracțiune a cedat iar frânele nu au funcționat. Operatorul se alarmează și fuge când cablu se rupe.

Sistemul de siguranță trebuia să se activeze pentru a bloca telecabina, dar acesta nu a funcționat. S-a lovit de un pilon apoi a căzut în gol și s-a rostogolit pe versant punând la pământ mai mulți copaci. Un copil de 5 ani este singurul supraviețuitor al tragediei.

 

Citește și:  Italia şi Germania, undă verde din partea Comisiei Europene pentru planurile naţionale de redresare şi rezilienţă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 18

Close