Romania

Veşti extraordinare pentru românii nevaccinaţi: certificatul verde, discriminatoriu! Instanţa a decis!

Asculta informatia

Impunerea certificatului verde pentru accesul în mall-uri, în săli de sport şi în toate celelalte instituţii prevăzute prin hotărârea de guvern este discriminatorie, spun judecătorii unei instanţe din România.

Magistraţii au decis că toţi românii care prezintă un test negativ să aibă aceleaşi drepturi ca vaccinaţii sau cei trecuţi prin boală.

Din decizia instanţei rezultă că, unde până acum accesul era permis doar cu certificat verde, care atesta vaccinarea, sau trecerea prin boală, acum se va putea intra doar cu un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau unul antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Ce efect are această decizie în societate? Românii vor putea intra în mall-uri, magazine comerciale nealimentare, săli de fitness, sau vor putea participa la diferite evenimente, și dacă prezintă un test negativ recent, nu doar cu certificatul verde.

Decizia nu este definitivă

Instanţa a motivat decizia prin necesitatea respectării principiului nediscriminării pe criterii de vaccinare sau trecere prin boală. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În acest moment sunt în vigoare mai multe restricții care obligă la prezentarea certificatului verde în unele centre comerciale sau instituții. La locul de muncă este interzis doar accesul vizitatorilor care nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Citește și:  Actorul Dorel Vișan: „După VACCINARE, boala va merge mai departe. Vor umbla la ADN. Femeile vor deveni sterile“
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

Close