”Vestele portocalii” din Italia susţin că pandemia nu a existat și au denunțat măştile în centrul Romei: ”Respirația este sacră” – Europa News
EuropaItalia

”Vestele portocalii” din Italia susţin că pandemia nu a existat și au denunțat măştile în centrul Romei: ”Respirația este sacră”

Mii de manifestanţi italieni s-au adunat marţi în Piazza del Popolo din Roma, scoţându-şi măştile într-un protest împotriva restricţiilor de mişcare impuse de guvernul italian pentru limitarea controlului răspândirii virusului COVID-19.

Grupul, care se numeşte „Vestele portocalii”, este condus de generalul de carabinieri în retragere Antonio Pappalardo, care şi-a câştigat popularitatea cerând ca tinerii din Italia să nu fie forţaţi să poarte măşti.

Refuzând să poarte el însuşi o mască, Pappalardo a spus: „Plămânii sunt ai mei. Voi avea grijă de plămânii mei. Respiraţia este sacră”.

Persoanele adunate în piaţă nu au respectat regulile de distanţare socială stabilite de guvern.

Pappalardo a înfăţişat măsurile de izolare drept o încălcare a libertăţii. Alţi vorbitori au afirmat că pandemia „nu a existat niciodată” şi au susţinut că politicienii au înscenat totul pentru a-şi spori propriile puteri.

Totodată, în Roma, liderii opoziţiei, inclusiv şeful Ligii Nordului, Matteo Salvini, au organizat un marş şi au cerut guvernului să demisioneze.

Purtând un steag italian de-a lungul Via del Corso, artera centrală a Romei, adunarea s-a transformat într-o procesiune condusă de Salvini şi alţi doi lideri de partid: Giorgia Meloni, de la partidul de dreapta Fraţii Italiei, şi Antonio Tajani, co-fondator al Forza Italia, potrivit France24.

Potrivit unei postări pe Facebook a lui Salvini, marşul a fost „un gest simbolic pentru a face auzite vocile cetăţenilor care nu renunţă.

 

Sursa: epochtimes-romania.com

Citește și:  Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania vor desfăşura un exerciţiu militar în a doua jumătate a lunii iulie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close