Germania

Verzii din Germania cer interzicerea AfD pe TikTok, pe motiv că sloganurile partidului ajung la copii și tineri

Pentru a ține oamenii departe de conținutul partidului Alternativa pentru Germania (AfD), rețeaua de campanii afiliată la Green Campact vrea să interzică AfD de la TikTok. Având în vedere că AfD este al doilea cel mai popular partid din țară, o parte din atractivitatea partidului poate fi legată de popularitatea sa pe TikTok. AfD este mai popular decât toate celelalte partide la un loc, potrivit Remix News.

Guvernul liberal de stânga este disperat să oprească AfD, inclusiv folosind mijloace antidemocratice. În timp ce guvernul lucrează pentru a interzice în întregime partidul, o parte a efortului se concentrează pe interzicere online.

Campact a început recent o strângere de semnături care cere ca AfD să fie interzis pe TikTok. Ei vor trimite această petiție reprezentanților sediului companiei din Berlin.

Motivul invocat este: „Sloganurile extremiste de dreapta ajung la copii și tineri”. Organizația susținută de Verzi susține că acest lucru este „periculos”.

Rețeaua de campanie și-a propus să obțină 200.000 de semnături înainte de a-și transmite petiția filialei din Berlin a TikTok. Campact a strâns aproximativ 250.000 de semnături în ceea ce descrie ca fiind o campanie împotriva „urii și agitației”.

Popularitatea AfD este o problemă majoră pentru partidele rivale de pe platformă. Partidul are peste 409.000 de adepți, în timp ce Social-Democrații (SPD), Partidul de Stânga, Liberi Democrați (FDP), Creștinii Democrați (CDU) și Verzii au doar un total combinat de 220.000 de urmăritori. Videoclipurile AfD sunt, de asemenea, extrem de populare. Acestea au de două ori numărul de vizionări ale tuturor celorlalte partide la un loc.

Citește și:  Două landuri germane au reimpus măsuri de izolare în urma creşterii infecţiilor

Articole similare

Close