Marea Britanie

Valul de caniculă din ANGLIA provoacă perturbări grave în traficul feroviar

Temperaturile ridicate au provocat întreruperi grave ale serviciilor feroviare pe întreg teritoriul Marii Britanii, care se confruntă cu un val de caniculă, informează miercuri DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Zeci de trenuri au fost anulate sau au suferit întârzieri pe teritoriul Angliei, miercuri dimineaţă, din cauza problemelor provocate de căldura extremă.

Temperaturile au atins marţi pragul de 40 de grade Celsius, cea mai mare valoare înregistrată în Marea Britanie, provocând daune la nivelul cablurilor aeriene, şinelor şi sistemelor de semnalizare.

National Rail a transmis clienţilor să se informeze înainte de a porni la drum şi să călătorească doar dacă acest lucru este absolut necesar.

„Foarte multe lucrări au fost finalizate în cursul nopţii pentru a rezolva problemele la calea ferată şi la cablurile aeriene, cauzate de căldura de ieri. Echipele Network Rail continuă să lucreze neobosit pentru a realiza reparaţii astfel încât să putem relua serviciile pentru pasageri, dar există încă întreruperi ale serviciilor pe parcursul zilei. Prin urmare, pentru oricine călătoreşte astăzi, vă rugăm să vă informaţi înainte de a călători”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul companiei.

Peste douăzeci de curse cu plecare din King’s Cross şi Euston au fost anulate sau amânate.

Linia principală de pe coasta de est, artera feroviară principală care face legătura între Londra şi Edinburgh prin Peterborough, Doncaster, York, Darlington, Durham şi Newcastle, a fost avariată marţi după extinderea unui incendiu.

Ruta dintre King’s Cross şi Peterborough ar putea rămâne închisă până cel puţin la prânz.

Citește și:  Mii de angajaţi ai aeroporturilor din ANGLIA anunță o grevă majoră de Crăciun

Compania Avanti West Coast a declarat că serviciile de transport de la Euston au fost anulate din cauza lucrărilor de reparaţii în curs în urma avariilor cauzate marţi de incendii în zona Hatch End.

Toate cursele feroviare dintre Lancaster şi Carlisle şi pe liniile din zona Birmingham New Street au fost suspendate din cauza avariilor la cablurile electrice.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close