Romania

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare: Cred că se va renunţa la majoritatea restricțiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui

Asculta informatia

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, consideră că vom ajunge într-o fază endemică de evoluție a bolii şi crede că se va renunța la majoritatea restricțiilor, iar din acel momentul fiecare va fi responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlnește.

„Vom ajunge într-o fază endemică de evoluție a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecția cu Sars-COV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populația la nivel global a primit cel puțin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta crede că în acel moment se va renunța la majoritatea restricțiilor.

„Practic, cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlnește, a celor apropiați, a bunicilor, a părinților vulnerabili. Cred că este momentul să înțelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecții pe mai departe”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță.

Mesajul șefului CNCAV vine în contextul în care și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în 2022 se va termina „urgența globală”.

Anterior, același lucru a fost exprimat de către magnatul Bill Gates, cunoscut investitor în industria vaccinurilor și unul dintre principalii susținători ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

La finalul anului trecut, în noiembrie, Gates afirma că până la mijlocul lui 2022 Covid-19 va cauza mai puține decese decât gripa obișnuită.

Citește și:  Undă de șoc în România. Câți oameni ar fi murit după primele doze de vaccin

Recent, șeful Pfizer, Albert Bourla, a spus și el că finalul pandemiei este aproape. Opinia sa a fost împărtășită de dr. Beatrice Mahler de la Institutul „Marius Nasta”.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 8 =

Close