Europa

Val de proteste în Europa. Zeci de mii de oameni contestă măsurile impuse în valul 4 al pandemiei: Se cere retragerea certificatelor verzi

Asculta informatia

Noi proteste în Europa. Zeci de mii de oameni contestă măsurile impuse în valul 4 al pandemiei. La Paris, nu au lipsit incidentele violente.

Peste 2.000 de oameni au ieşit în stradă, în Turcia, nemulţumiţi de măsurile care vin odată cu valul 4 al pandemiei. Guvernul cere dovada vaccinării sau un test COVID negativ pentru toţi cei care merg cu avionul, autocarul sau trenul. Regula se aplică şi pentru concerte cu un număr mare de participanţi sau spectacole de teatru.

Şi la Paris au avut loc incidente, iar violenţele nu au lipsit. Astfel, autorităţile au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene. Câţiva oameni au fost reţinuţi de Poliţie.

Peste 120.000 de persoane au protesat sâmbătă în Franţa împotriva certificatului digital Covid. Duminică, în schimb, protestele au luat o întorsătură gravă. Manifestanţii au devenit violenţi.

 Se cere retragerea certificatelor verzi

Poliţia a arestat 85 de persoane după izbucnirea protestelor, iar trei oameni ai legii au fost răniţi în timpul manifestaţiilor.

„Sper că autorităţile vor retrage certificatul de vaccinare şi în acelaşi timp sper că nu vor impune obligativitatea vaccinării pentru toţi cetăţenii. Consider că este alegerea mea, este corpul meu”, a reacţionat unul dintre manifestanţi.

Şi la Viena, mii de protestatari au ieşit în stradă. Încă din luna mai, austrieticii se opun măsurilor luate de guvern. Ei trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării în hoteluri, restaurante, săli de sport, muzee şi evenimente culturale.

Austria a fost printre primele ţări europene care a introdus Green Pass-ul. Până în prezent, aproape 60% din populaţie este complet vaccinată. Ţara a înregistrat aproximativ 11.000 de decese de la începutul pandemiei, potrivit Mediafax.

Citește și:  Preţul la gaze SCADE în toată Europa
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

Close