Europa

VACCINURILE DE POMANA: Creşte rata de incidenţă in Portugalia,ţară cu 85,9% din populaţie vaccinată

Asculta informatia

Situaţia pandemiei COVID-19 în Portugalia ”s-a agravat în ultima săptămână”, a atenţionat joi ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, în timp ce rata de incidenţă a crescut cu 10 puncte, ajungând la 94 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

Rata de reproducere a virusului – parametru ce indică numărul de persoane pe care fiecare persoană infectată le infectează în medie – a crescut de asemenea în ultima săptămână, ajungând la 1,08.

Ministrul portughez al sănătăţii a anunţat în acest context că starea de alertă va fi prelungită până pe 30 noiembrie şi le-a cerut cetăţenilor să respecte măsurile în vigoare.

”Riscul rămâne prezent”, a avertizat Marta Temido, deşi formele de boală sunt pe ansamblu mai uşoare în Portugalia, întrucât 85,9% din populaţia acestei ţări este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.

Săptămâna trecută a început administrarea dozei a treia de vaccin, disponibilă deocamdată pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

Citește și:  STATUL ROMAN DE RAHAT! Dacă prima doză a vaccinului a fost făcută peste hotare, în România ea nu este valabilă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 78

Close