EuropaSanatate

Vaccinul produs de AstraZeneca aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat comercializarea vaccinului AstraZeneca, informează mediafax.

Agenția Europeană a Medicamentului aprobă utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, conform BBC.

Studiile arată că vaccinul este extrem de eficient în prevenirea bolilor severe și a deceselor provocate de coronavirus.

Au existat dileme legate de eficacitatea vaccinului la persoanele de peste 65 de ani, întrucât nu sunt suficiente date pentru această grupă de vârstă: mai puțin de 10% dintre voluntari au avut peste 65 de ani.

Cu toate acestea, ar exista alte dovezi care sugerează că vaccinul funcționează foarte bine la adulții în vârstă.

Anterior, Comisia Europeană a publicat o versiune redactată a contractului său cu compania AstraZeneca pentru vaccinul Covid, pe fondul disputelor legate de reducerile livrărilor în primul trimestru.

Decizia a venit la câteva ore după ce şefa Comisiei, Ursula von der Leyen, a crescut presiunea pe companie după decizia sa de a reduce cantitatea de vaccinuri către UE.

„Contractul semnat în august conţinea dispoziţii obligatorii şi este foarte clar,” a declarat von der Leyen pentru postul de radio Deutschlandfunk şi a cerut explicaţii.

Acordul din august prevede ca 300 de milioane de doze să fie livrate în Uniunea Europeană după aprobare, cu o opţiune pentru încă 100 de milioane.

Dar surse din UE spuneau că acum se aşteaptă să primească doar aproximativ un sfert din cele 100 de milioane de vaccinuri pe care se aşteptau să le primească până în martie, un deficit de aproximativ 75 de milioane de doze.

Citește și:  Croația a iesit de pe lista țărilor cu risc
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close