Europa

Atacul terorist din Halle, unul dintre cele mai abjecte acte antisemite de după Al Doilea Război Mondial

Atacul terorist de la o sinagogă din oraşul german Halle de anul trecut a fost „unul dintre cele mai abjecte acte antisemite de după Al Doilea Război Mondial”, a declarat procurorul federal miercuri, relatează dpa, si agerpres.  

Autorul nu i-a atacat doar pe oamenii din sinagogă în acea zi ci viaţa evreiască din Germania ca întreg, a declarat procurorul Kai Lohse în pledoaria sa din cadrul procesului. „Făcând acest lucru el ne-a atacat pe toţi, pentru că viaţa evreiască este o parte indispensabilă a ţării noastre”, a spus Lohse.

Procesul extremistului de dreapta Stephen Balliet a început în luna iulie. Balliet, în vârstă de 28 de ani, a încercat să pătrundă într-o sinagogă în care 52 de persoane participau la o slujbă de Yom Kippur, în 2019.

După ce a eşuat în tentativa de a pătrunde în sinagogă, bărbatul puternic înarmat a împuşcat mortal un trecător de 40 de ani şi o femeie de 20 de ani dintr-un magazin de kebab din apropiere. În tentativa de a scăpa de poliţişti, el a şi rănit câteva persoane, dintre care unele foarte grav.

Balliet şi-a recunoscut vina şi a declarat în faţa tribunalului că singurul său regret este că niciunul dintre cei doi oameni ucişi nu este nici musulman, nici evreu.

Procesul, în care urmează să depună mărturie 21 de reclamanţi, durează mai mult decât se anticipa şi din cauza măsurilor de combatere a COVID-19, sala în care are loc procesul fiind aerisită o dată la 45 de minute.

Citește și:  Bravo lor! Ungaria refuză să susțină un nou împrumut al UE pentru Ucraina
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close