Sanatate

Vaccinul Pfizer supune oamenii la un risc mai mare decât contagierea Covid

Asculta informatia

Un studiu științific efectuat în Israel a constatat că cei care au primit cel puțin o doză de vaccin Pfizer sunt de până la opt ori mai predispuși să contracteze Covid-19, în special presupusele „variante de îngrijorare”, inclusiv varianta sud-africană etichetată de către autorități.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv (TAU) și furnizorul israelian de servicii medicale Clalit Health Services au realizat studiul. Echipa a analizat rezultatele testului SARS-CoV-2 pentru 800 de israelieni, dintre care 400 provin de la cei care au fost vaccinați cu Pfizer, în timp ce ceilalți 400 provin de la cei care nu au fost vaccinați.

Scopul studiului științific a fost de a determina care grup era mai predispus la contagierea „variantelor de îngrijorare”așa cum ne spun ce autoritățile. S-a constatat că varianta B1351 „sud-africană” a fost de opt ori mai răspândită la cei care au completat cele două doze de vaccin cu 5,4% testare pozitivă comparativ cu cei care nu au fost vaccinați cu doar 0,7% teste pozitive.

Studiul a concluzionat, de asemenea, că presupusa variantă a Regatului Unit a fost mai răspândită la cei care au primit doar o singură doză de vaccin Pfizer, dar comparabilă cu tulpina „sud-africană” la cei care au primit două doze.

Cercetătorul principal și profesorul TAU, Adi Stern, a declarat: „Am găsit o rată disproporționat mai mare a variantei sud-africane în rândul persoanelor vaccinate cu a doua doză, comparativ cu grupul nevaccinat. Aceasta înseamnă că varianta sud-africană este capabilă, într-o oarecare măsură, să treacă prin protecția vaccinului.

„Pe baza modelelor din populația generală, ne-am fi așteptat la un singur caz al variantei sud-africane, dar am văzut opt.”

Directorul de cercetare Clalit, Ran Balicer, a numit studiul „foarte important”, deoarece „este primul din lume care se bazează pe date din lumea reală”. El a continuat: „Aceste constatări preliminare justifică o atenție sporită continuă asupra diseminării acestei tulpini în Israel, subliniind necesitatea unei monitorizări epidemiologice și a unei secvențieri sistematice, pentru a conține o răspândire suplimentară a variantei sud-africane”

Balicer a remarcat, de asemenea, că rezultatele necesită o supraveghere continuă pentru a preveni infecția – prin măsuri precum purtarea măștilor și practicarea distanțării sociale.

Citește și:  Australia: Deținuții se revoltă împotriva măsurilor de carantină

53% din populația de 9,3 milioane din Israel ar fi primit vaccinul experimental Pfizer / BioNTech mRNA după ce au participat fără să vrea la un experiment în timp real pentru a-i monitoriza efectele.

Pfizer a spus la începutul lunii aprilie că vaccinul lor era în jur de 91% eficient în prevenirea Covid-19, citând date actualizate ale studiilor care includeau participanții inoculați până la șase luni. Au refuzat să comenteze studiul israelian.

Studiul face jocul autorităților britanice care încă nu au jucat corect cartea unei „noi variante” care străbate țara, pentru a justifica restricții suplimentare asupra vieții a milioane de britanici. De asemenea, face jocul producătorilor de vaccinuri care ar fi încântati ca produsul lor să fie solicitat anual.

Nu vă înșelați, acest studiu este doar o altă serie pentru autoritățile care pun bazele furtunii care urmează să lovească pământul odată cu trecerea verii anul acesta.

 SURSA: THE DAILY EXPOSE via karensmithdotblog

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 43

Close