EuropaSanatate

Vaccinarea obligatorie lasă Grecia fără 10.000 de cadre medicale

Asculta informatia

Mii de cadre medicale din sectorul public din Grecia vor fi suspendate pentru refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19.

Circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare miercuri.

Ministerul Sănătăţii a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare. Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.

În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfăşurat proteste în faţa unor spitale din Atena şi Salonic, iar pentru joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.

Ministerul grec al Sănătăţii a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.

Citește și:  Budapesta şi statul de drept: ‘NU trebuie folosit ca instrument de ŞANTAJ POLITIC în UE’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 76

Close